van der Horst

Finland: Tänak stevent af op winst

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak lijkt goed op weg naar winst in de Rally van Finland, de achtste manche van het WRC. De Est wist zaterdagmiddag zijn voorsprong verder uit te bouwen op Mads Ostberg. Thierry Neuville is nog altijd tiende.
Het werd zaterdagmiddag een ware triomftocht voor Toyota die meerdere keren de volledige top drie bezette in de KP-uitslagen. Ott Tänak (Toyota Yaris) was niet meer zo overheersend maar wist wel zijn voorsprong uit te breiden op Mads Ostberg (Citroën C3). De Noor moet zelfs al gaan uitkijken voor Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) die fel begint aan te dringen. Latvala moet nog 5.4 seconden goedmaken op de Noor. Het gevecht vindt plaats op mijn driekwartminuut van de leider.

Esapekka Lappi (Toyota Yaris) was het meest indrukwekkend. Hij klom in een dag van plaats acht naar vier ten koste van alle Fords en Hayden Paddon (Hyundai i20), ondanks een minder gunstige startpositie. Paddon volgt op 9.0 seconden van Lappi. Achter de Nieuw-Zeelander volgen de Fords van Teemu Suninen, Sébastien Ogier en Elfyn Evans.

Thierry Neuville (Hyundai i20) kon niets anders doen dan aanklampen en foutloos blijven, wat hij ook deed. De concurrentie bleef foutloos en uit de problemen dus oprukken kon de Belg niet doen. De Oostkantonner moet voorlopig vrede nemen met positie tien. Gelukkig zal Sébastien Ogier (Ford Fiesta) niet al te veel punten inlopen, want de Fransman is zelf maar amper zevende.

Zondag zijn er nog vier proeven te gaan. Op slotproef en Power Stage Ruuhimaki zijn er nog extra punten te winnen.

Foto: Ott Tänak TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons