van der Horst

Finland: Tänak vecht robbertje uit met Lappi

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Met het einde van de openingsdag in zicht, is Ott Tänak nog altijd de trotse leider van de Rally van Finland, manche acht van het WRC. De Est won na de middag wel amper terrein op de Toyota's van Esapekka Lappi en Elfyn Evans.
Ott Tänak (Hyundai) heeft zijn overheersende ritme van deze ochtend ook na de lunch aangehouden, ook al krijgt de Est Esapekka Lappi (Toyota) nog niet helemaal los. Tänak won er na de middag eentje, Lappi beet op de volgende proef  van zich af. Wat Tänak won kort na de middag won, haalde Lappi even later, op de volgende proef, terug.

Het verschil tussen de Est en de Fin bedraagt 6.2 seconden. Het kopduo lijkt wel zo goed als verlost van Elfyn Evans (Toyota), die al op 18.4 seconden staat, en straks wellicht Kalle Rovanperä (Toyota) over zich heen krijgt, met amper een marge van 1 seconde. De WK-leider verlangt wellicht tot morgen, want zijn startpositie stelt hem niet in staat om te vechten voor de kop.

Craig Breen (Ford) had een probleempje op de eerste proef na de middag en hangt inmiddels op een halve minuut, met amper een voorgift van zes tienden op Takamoto Katsuta (Toyota). Thierry Neuville (Hyundai) hangt al op driekwart minuut en moet vooral Pierre-Louis Loubet (Ford) in de mot houden.

Er zijn nog twee ritten op deze openingsdag.

Foto: Hyundai Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 5 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons