van der Horst

Finland: Tänak weerstaat druk van Toyota

Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak - Hyundai i20 Rally1
Ott Tänak is even over halfweg nog altijd de leider in de Rally van Finland, de achtste manche van het WRC. De Est staat wel onder druk van een trio Toyota's. Vooral WK-leider Kalle Rovanperä heeft zaterdagochtend de jacht geopend.
Elfyn Evans (Toyota) opende de dag met de snelste tijd, maar verloor tijdens de rest van de ochtend een beetje terrein op de koplopers. Esapekka Lappi (Toyota) volgde aanvankelijk goed het tempo van Ott Tänak (Hyundai) en hield zijn achterstand gelijk, tot hij in een trage bocht iets te breed ging en zo enkele seconden verloor.

Tänak op zijn beurt, kende een regelmatige ochtend, en zette zich nog eens schrap op de slotproef van de ochtendlus. Dat resulteerde in iets meer bonus en marge op Lappi. De Est heeft nu een voorgift van 9.5 seconden. Het grootste gevaar lijkt echter van achteruit te komen. Kalle Rovanperä (Toyota) sprong vlot over Evans en heeft nu al Lappi in het vizier. De WK-leider halveerde zowat zijn achterstand op Tänak en volgt nu op 12.9 seconden van de kop. Evans hangt op 18 tellen van de leidende Hyundai.

Thierry Neuville (Hyundai) volgt al op anderhalve minuut, maar is wel opgerukt naar plaats vijf. Hij ging voorbij Takamoto Katsuta (Toyota) en Craig Breen (Ford) die een steen raakte en de Puma meteen op kant moest zetten. Opnieuw zuur voor de Ier en M-Sport. Pierre Louis Loubet (Ford) is zevende, Gus Greensmith (achtste). 

Teemu Suninen is leider in WRC2, maar wordt op de huid gezeten door Emil Lindholm.Joona Lauri staat nog altijd op kop in WRC3.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 6 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons