van der Horst

Finse line-up bij Toyota Gazoo WRC

Voorstelling Toyota Yaris WRC
Voorstelling Toyota Yaris WRC
Juho Hänninen, Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi. Toyota Gazoo trekt in 2017 volop de Finse kaart. Toyota stelde hun rijders en nieuwe Yaris WRC dinsdag voor. Een dag nadat Sebastien Ogier onderdak vond bij M-Sport, wordt het ook duidelijk waar zijn Finse oud-teamgenoot Latvala naartoe trekt. Toyota haalt dus de ervaring van de snelle Fin binnen en kan volgend jaar resoluut mikken op mooie resultaten. Hij wordt binnen Toyota de "Leading Driver".
  • Powercars
Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen
Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen
"Mijn eerste WRC-ervaring was met een Corolla WRC. Dit voelt dan ook als thuiskomen, op zo veel vlakken. Ik ben gelukkig dat ik deel kan uitmaken van dit verhaal en hoop veel overwinningen te verzamelen", aldus de Fin die niet altijd blijk geeft van consistentie.

Juho Hänninen was al bekend als een van de rijders. Hij lag mee aan de ontwikkeling van de Yaris en is dus een onmisbare schakel geworden bij het Gazoo Racing team van Tommi Makinen. De grootste verrassing in de line-up is de naam van Esapekka Lappi, de WRC2-kampioen van dit jaar. Hij zal vooral als testrijder fungeren. Lappi heeft uiteraard ook wedstrijdkilometers nodig, maar op dit moment blijft het nog stil daarrond.

Voorstelling Toyota Yaris WRC
Voorstelling Toyota Yaris WRC
Tommi Mäkinen is tevreden met zijn line-up en gelooft volop in het potentieel van de Yaris. "Het is goed ontwikkelde wagen. De nieuwe reglementen laten ons toe om vrijer te zijn op vlak van ontwikkeling. We moeten nog de mogelijkheden ontdekken maar we kunnen nu al zeggen dat we betrouwbaar en snel zijn. Ik kan niet wachten op de eerste tijden."

Foto's: Willy Weyens
 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op dinsdag 13 december 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons