van der Horst

Flanders Collection Car in Gent op 21 & 22 februari: een must!

Flanders Collection Car - Flanders Expo te Gent
Flanders Collection Car - Flanders Expo te Gent
Funcars bvba organiseert op 21 & 22 februari 2015 opnieuw de beurs 'Flanders Collection Car' (FCC) in Flanders Expo te Gent. De openingsuren zijn van 9u30 tot 18u00. Flanders Collection Car is een beurs op Europees niveau voor classic cars, onderdelen, restauratiebedrijven, boeken , miniaturen, clubs, auto-en retromobilia.. Het motto van de beurs luidt “alles wat je ziet is te koop”. U kan dus actief deelnemen, voelen hoe de markt evolueert, uw patrimonium uitbreiden of van de hand doen.
Flanders Collection Cars
Flanders Collection Cars
FCC is bovendien perfect te combineren met een city-trip naar Gent. Tram 1 stopt voor Flanders Expo en brengt u op 10 minuten naar het centrum. Gent is de mooiste stad van België met talloze bezienswaardigheden en wordt o.a.aangeprezen door The Guardian en The New York Times.

Lotus, Ford en F1

Flanders Collection Cars
Flanders Collection Cars
Zoals altijd zijn er verschillende uitzonderlijke tentoonstellingen voorzien. Dit jaar ondermeer over Lotus. Er zal een mooi overzicht te bekijken van de modellen tussen 1950 en 1985. Er is eveneens een expo over Ford. Aangevuld met honderden andere wagens waaronder de F1 van Thierry Boutsen. Hieronder vindt u enkele bijzondere wagens van Lotus die op FCC te zien zijn:

Lotus Esprit S 2.2

Flanders Collection Cars
Flanders Collection Cars
De Lotus Esprit is een sportwagen die ontworpen werd door Georgetto Giugiaro en die voor het eerst werd gelanceerd in 1975 op de autoshow van Parijs. Vanaf 1976 werd de wagen in productie genomen onder de benaming S1 (Series 1). De Esprit heeft een stalen chassis en een kunststoffen carrosserie en wordt aangedreven door de Lotus 907, een 2 liter, 4 cylinder motor met een vermogen van 140 pk (104kW). De S2.2 heeft Lotus 912 motor met een inhoud van 2,2 liter met een zelfde vermogen maar een veel beter koppel en had een gegalvaniseerd chassis. Vermits er van dit model maar 88 exemplaren gebouwd werden is het extreem zeldzaam.

Lotus Europe Special

Flanders Collection Cars
Flanders Collection Cars
De Lotus Europa is een tweedeurs sportwagen die door Lotus gebouwd werd van 1966 tot 1975. Hij werd ontworpen in 1964 door Ron Hickman en was gebaseerd op een ontwerp dat Lotus had ingediend voor het ontwerp van de Ford GT40. De Europa  werd door Colin Chapman gepromoot als vervanger van de Lotus 7. De wagen beschikte over een stalen chassis waarop een kunststof carrosserie werd gemonteerd en werd uitgerust met een viercylinder motor, eerst van Renault en vanaf 1972 met de eigen Lotus Twin cam. De laatste Europa was een gemodifieerd type 74 Special is voorzien van een V8 en vijf versnellingsbak.
Flanders Collection Car
Méér info is te vinden op de website via een klik op de banner of via www.funcars.be

Flanders Collection Car press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons