van der Horst

FLASH: Titeldroom Neuville aan diggelen

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft een half mirakel nodig. Op de openingsproef van de zaterdag brak hij een cardan en zakte rechtsachter door zijn ophanging. Over en uit voor de Belg.
  • Skylimit Events
De titeldroom van Neuville ligt op de korte showproef van de Panzerplatte. De Belg verloor tien seconden op de besttijd, maar kwam op drie wielen binnen. De rechtse achterwiel bengelde er verloren aan. "Ik weet niet wat er gebeurd is", aldus Neuville. Er was geen zichtbare schade aan de Hyundai. Het is dus nog niet duidelijk of de Belg in de fout ging of dat de Hyundai het begaf.

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Neuville staat nog steeds vierde in de stand, maar hoogstwaarschijnlijk eindigt het verhaal op de verbinding naar de slopende proef "Panzerplatte". Ondertussen wordt dat bevestigd door co-rijder Nicolas Gilsoul. "Het gebeurde op een traag kruispunt. We weten niet wat er gebeurd is. We voelden een kleine schok achteraan, dus we hebben wellicht iets geraakt. We begrijpen het niet, maar iets moet de ophanging hebben geraakt. We moeten alles eerst analyseren."

Sebastien Ogier schuift terug het podium op in zijn Ford Fiesta WRC en kan een gouden zaak doen in de WK-tussenstand. Het enige waar Thierry kan op hopen is een opgave voor de Franse wereldkampioen.

Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons