van der Horst

Flemish Simsports en Viraco.eu Simulators slaan de handen in elkaar

Flemish Simsports met hun nieuwe livery
Flemish Simsports met hun nieuwe livery
Sinds de Virtual Belcar in het leven geroepen werd, is Flemish Simsports een prominent figuur in het virtuele kampioenschap. Hun titels en vice-titels in zowel de Zolder Touring Cup als de zomer- en wintervariant van het hoofdkampioenschap zelf heeft ervoor gezorgd dat Kim Beheyt dit seizoen kan rekenen op een sponsor in de vorm van Viraco.eu Simulators. Die sponsor zal prominent aanwezig zijn op hun vier wagens, die dit seizoen ingezet worden in het tweede seizoen van de Virtual Belcar Series.
  • St. Paul
Viraco is een West-Vlaams bedrijf gefocust op het bouwen van simulatiesystemen gebaseerd op een modulair buizenframe, waarbij de klant een simulator op maat gemaakt kan bestellen en met de verschillende elementen die toegevoegd kunnen worden, waant u zich in een echte racewagen. Hiermee is dit al het derde bedrijf, die in deze branche gespecialiseerd is, die zijn aanwezigheid toont in de Virtual Belcar, naast Simtag en Dynamixx, die beiden ook al vanaf het begin meedraaien in het kampioenschap.

Nieuwe livery Flemish Simsports
Nieuwe livery Flemish Simsports
Kim Beheyt, één van de oprichters van het team, is dan ook blij met deze samenwerking: "Viraco had ons al gevolgd tijdens het eerste seizoen en ik had hen gecontacteerd om al eens af te tasten. Na onze goede resultaten in de Winter Series hebben we terug aan tafel gezeten en kwamen we tot een overeenkomst waarbij zij als onze hoofdsponsor dit seizoen in de Virtual Belcar zullen fungeren. Daarom hebben wij besloten om hen prominent in de spotlights te zetten met een gloednieuwe livery voor onze vier wagens."

Net zoals in de Winter Series zal Flemish Simsports dus met vier wagens aan de start verschijnen, mits toch wat interne wijzigingen, aldus Beheyt: "Op zich blijven er veel van onze mensen met dezelfde wagen rijden. Zo zullen Christof Raes en Hans Poelmans in Belcar 2 rijden met de Porsche, terwijl Diego Haems en Robin Deville de Porsche Cayman GT4 in Belcar 3 zullen besturen. Wel zal Senne Hulsmans hen niet vervoegen, maar Sebastian Keijmel. Hij heeft ook vorig seizoen al een paar keer met ons gereden en zal nu een volledig seizoen betwisten."

Flemish Simsports - Lamborghini Huracan
Flemish Simsports - Lamborghini Huracan
"Hendrik De Graeve en ikzelf zakken van de BMW M4 GT4 af naar Belcar 4 met de Audi TCR, wat normaal het speelterrein van Keanu Borgonjon is. Hoewel hij een echte specialist is met deze wagen, wilde hij dit seizoen iets anders proberen. Daarom zal Keanu samen met Senne en Alexander Raes (broer van Christof nvdr) - het jong geweld van het team - onze kleuren verdedigen in Belcar 1." Naast de Virtual Belcar komen zij ook uit in het gloednieuwe Belcar Skylimit Virtual Sprint Cup met Anton Dupan, nog iemand die een vast waarde is bij het team.

Kortom: Flemish Simsports is klaar voor het nieuwe seizoen aan te vatten.

Foto's: Flemish Simsports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 15 april 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons