van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cup: Jumbo Racedagen: Berry van Elk sluit openingsdag als snelste af

Berry van Elk - Ford Fiesta
Berry van Elk - Ford Fiesta
In het kader van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen dit weekend op Circuit Zandvoort komt ook de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup voor het eerst in actie. Vandaag stonden er drie gechronometreerde trainingen op het menu en aan het einde van de eerste dag was het Berry van Elk die bovenaan de tabellen stond. De zoon van promotor Dick van Elk lukte in de slotsessie een 2:04.896 en was daarmee de enige die onder de grens van 2 minuten 5 seconden klokte. De eerste sessie kwam op naam van Laurens de Wit, terwijl Liroy Stuart in de tweede training nipt sneller ging. Morgen, zaterdag, staat er om kwart na elf een korte kwalificatie op het menu, gevolgd door de allereerste race om 16.35u.
De Ford Fiesta Sprint Cup werkt per weekend twee wedstrijden af van een halfuur en kent twee divisies in een algemene rangschikking. Divisie 1 is voorbehouden aan talent tot 24 jaar, Divisie 2 daarentegen moet de rijders die reeds wat meer zomers onder de riem hebben een thuis bieden. Naast een hele rist aan Nederlanders, zien we ook enkele Belgen aan de start verschijnen.

--- Uitslag Vrije Training 1 Ford Fiesta Sprint Cup Jumbo Racedagen (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 2 Ford Fiesta Sprint Cup Jumbo Racedagen (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 3 Ford Fiesta Sprint Cup Jumbo Racedagen (pdf) ---

Foto: Ford Fiesta Sprint Cup

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Ford Fiesta Sprint Cup Nederland op vrijdag 18 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons