van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cup: Jumbo Racedagen: Loek Hartog zegeviert in race 2

Afgelopen zondag werd in het kader van de populaire Zandvoortse Jumbo Racedagen de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup verreden. De 21 piloten schotelden de in groten getale opgekomen toeschouwers voor de demo’s van o.a. Red Bull Racing-piloot Max Verstappen een aantrekkelijke wedstrijd voor. Loek Hartog mocht zich uiteindelijk de sterkste noemen na een tweestrijd met Laurens de Wit, die de allereerste wedstrijd van de cup op zaterdag won.
Na een tumultueuze debuutrace van de Ford Fiesta Sprint Cup, die voortijdig werd afgevlagd na een zware crash van Romain Degeer in de Mastersbocht, was het verloop van de tweede race wat rustiger te noemen. Buiten de deur aan deur gevechten was de aanvaring in de Mastersbocht tussen Berry van Elk en pechvogel Lorenzo van Riet, die de race als tweede mocht starten, het enige noemenswaardige incident. Beide heren moesten de strijd staken met een beschadigde bolide. Ook Jules Grouwels beleefde een hachelijk moment door in de snelle Arie Luyendijkbocht bijna de controle over zijn Fiesta te verliezen. Voorin ging de strijd voornamelijk tussen Loek Hartog en Laurens de Wit, die er in de laatste ronde nog een offensief uitperste. Uiteindelijk ging Hartog als eerste onder het zwart wit geblokt door gevolgd door de Wit en Liroy Stuart, die als derde mee mocht naar het podium. Beste Belg werd Frank van Langendonck met een negende positie. Het openingsweekend van de door Dick van Elk gelanceerde gelijkwaardige raceklasse kende een prima verloop met spannende races voor volle tribunes en een mooi deelnemersveld. De volgende ontmoeting is op Circuit Zolder in het kader van de Superprix eind juni.

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Ford Fiesta Sprint Cup Nederland op dinsdag 22 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons