van der Horst

Ford Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford Fietsa Sprint Cup @ Circuit Zandvoort
Ford Fietsa Sprint Cup @ Circuit Zandvoort
Heb je al een hele tijd zin om nader kennis te maken met de Ford Fiesta Sprint Cup? Heb je nog nooit deelgenomen aan een race, en je zou toch eens graag je bips schuiven in zo’n race-Fiesta? Aspirant-rijders krijgen van KNAF, de Nederlandse federatie, en VRM, de organisator van o.a. de Ford Fiesta Sprint Cup, de unieke gelegenheid om ‘live’ te proeven van de unieke Ford-merkencup.
  • St. Paul
Dat kan op zondag 12 februari 2023 op Circuit Zandvoort! De Grand Prix-piste is dan van 9 uur tot 17 uur uitsluitend toegankelijk voor nieuwkomers! 
 
“Het uitgangspunt is rijders met weinig of geen ervaring – een race-vergunning is niet noodzakelijk - toe te laten te proeven van de circuitracerij,” zegt Dick van Elk van V-Max Racing Management. “Het is bewust geen trackday, waardoor het rustig en veilig rondjes draaien kan worden voor iemand die zijn eerste stappen zet. We werken daarom ook telkens met sessies van dertig minuten. Indien gewenst kan je je laten begeleiden door een instructeur en na elke sessie volgt een evaluatie en het samen bekijken van data-gegevens.” 
 
Dankzij KNAF en VRM hebben de deelnemers de keuze om aan de slag te gaan in een Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 of BMW M2 CS-R. Voor een sessie met een Fiesta Cup betaal je 300 € en het is gewenst om in te schrijven voor minstens twee beurten. 
 
“Het is niet de bedoeling om te gaan racen, het moet allemaal veilig blijven,” benadrukt nog Dick van Elk. “Niettemin zijn incidenten niet uit te sluiten en daarom is het wenselijk om vooraf een verzekering af te sluiten, met voor vb de Fiesta Cup, een vrijstelling van 3000 €.” 
 
Inschrijven kan via email: dickvanelk@knaf-bsa.nl 
 
Het zesde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup begin op 14, 15 en 16 april met de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort.  
 
Kalender 2023: 
 
14-15-16 april : Voorjaarsraces – Circuit Zandvoort 
2-3-4 juni: Spa Euro Races – Circuit Spa-Francorchamps 
7-8-9 juli : Zolder Superprix – Circuit Zolder 
11-12-13 augustus : Jack’s Racing Day – TT Circuit Assen 
14-15-16-17 september : Trophy of the Dunes – Circuit Zandvoort 
13-14-15 oktober : Racing Festival – Circuit Spa-Francorchamps 
27-28-29 oktober : Supercar Madness Finale Races– TT Circuit Assen 

Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 30 januari 2023.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons