van der Horst

Ford maakt line-up voor VS bekend

Chip Ganassi Racing - Ford GT
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Ford en Chip Ganassi Racing hebben afgelopen weekend ter gelegenheid van de NASCAR Sprint Cup-finale de twee duo’s bekend gemaakt die in 2016 het volledige IMSA WeatherTech SportsCar Championship zullen afwerken met de Ford GT. Maar liefst 40 rijders dienden hun CV in om een fel begeerd fabriekszitje te kunnen vastkrijgen en uiteindelijk werden Joey Hand, Ryan Briscoe, Richard Westbrook en Dirk Mueller weerhouden. Wie de kleuren van Ford in het FIA WEC zal verdedigen is nog niet geweten, al lijken Stefan Mücke en Olivier Pla reeds een zekerheid.
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Hand en Müller zullen een duo vormen op de Ford GT #66, terwijl Westbrook en Briscoe de #67 voor hun rekening nemen. Hand verliet eind 2014 BMW Motorsport en kwam het voorbije seizoen al in actie voor Chip Ganassi Racing met een Riley-Ford DP en nam ook een groot deel van het initiële testwerk op zich. Ook Briscoe kwam in het verleden al meermaals in actie met het Amerikaanse team in Indycar. Westbrook komt over van Corvette en keert na enkele seizoenen in DP terug naar de GT’s. Müller tot slot kende een zeer rustig seizoen in 2015 nadat BMW slechts sporadisch een beroep op hem deed. De Duitser haalde in 2011 samen met Hand de ALMS GT- titel nog binnen met de BMW M3.Foto's: Ford PerformanceSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 24 november 2015.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons