van der Horst

Ford met twee Rangers naar Dakar 2014

Ford Ranger
Ford Ranger
Team Ford Racing heeft aangekondigd dat het met twee Rangers gaat deelnemen aan de 2014 Dakar Rally. De Rangers zijn uitgerust met een 260kW (354pk) sterke Ford Aluminium 5.0 V8 motor en zijn volledig gebouwd in functie van het loodzware werk.
  • VR Racing
De beide wagens werden ontwikkeld en gebouwd in de Zuid Afrikaanse ateliers van Neil Woolridge Motorsport terwijl de logistieke basis in Duitsland is gevestigd bij South Racing.

Piloten van dienst zijn de Zuid Amerikaan Lucio Alvarez en de Zuid Afrikaan Chris Visser. Alvarez heeft in ieder geval al enkele Dakars achter de kiezen en lag in de editie 2013 derde algemeen alvorens te worden achteruit geslagen met technische tegenslag. Voor Visser en diens co Japie Badenhorst wordt het de eerste uitstap richting Zuid Amerika, maar beiden hebben ruime ervaring in de South Africa National Cross Country Championship.

De Dakar editie 2014 start in Rosario (Argentinië) op 5 januari en de finishvlag valt 13 proeven later op 18 januari in het Chileense Valparaiso.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 30 juli 2013.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons