van der Horst

Ford stelt officieel nieuwe Mustang GT3 voor

Ford Mustang GT3
Ford Mustang GT3
Naast Alpine stelde ook Ford zijn nieuwe racewagen voor op de honderdste verjaardag van de 24 Heures du Mans. Het Amerikaanse merk toonde er de nieuwe Ford Mustang GT3 en maakte alvast ook al het eerste klantenteam bekend.
Ford Mustang GT3
Ford Mustang GT3
Ook Ford van de partij in Le Mans met hun gloednieuwe Mustang GT3. Deze wagen werd al in Sebring verwacht, maar krijgt pas nu zijn moment de gloire. De wagen, die door Multimatic gebouwd werd, zal volgend jaar deelnemen met twee wagens in zowel het FIA WEC als IMSA. In de Verenigde Staten zullen de wagens ingezet worden door Multimatic zelf, maar voor het WK rekent men bij Ford op Proton Competition. Deze laatsten stappen hiermee weg van Porsche waar het op GT's aankomt, al zal het team wel nog het Duitse merk vertegenwoordigen in zowel IMSA als FIA WEC met hun 963.

De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock
De Ford Mustang GT3 in de Le Mans-paddock
De Mustang zelf heeft onderwijl wel een kleine update gekregen. Zo werd de motor van 5.0L naar 5.4L opgetrokken. Hiermee keert Ford volgend jaar voor het eerst terug naar Le Mans sinds 2019, waar het toen de Ford GT inzette nadat ze bij het debuut van de GT in 2016 al de GTE Pro-klasse won. De nieuwe Mustang zal eind deze maand ook te zien zijn in de paddock van het circuit van Francorchamps tijdens het weekend van de 24 Hours of Spa.


Foto's Ford FerformanceDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 9 juni 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons