van der Horst

Ford toont ultieme elektrische racewagen

Ford Mustang Mach-E 1400
Ford Mustang Mach-E 1400
Met de Mustang Mach-E 1400 toont Ford ons wat volgens de fabrikant de ultieme elektrisch aangedreven wagen moet zijn. De bolide neemt het koetswerk van de Mustang Mach E als basis en wordt aangedreven door zeven elektromotoren die samen 1420 pk afleveren.
Ford Mustang Mach-E 1400
Ford Mustang Mach-E 1400
Van de Mustang Mach-E 1400 die ontstond uit een samenwerking tussen Ford Performance en RTR bestaat er voorlopig maar een exemplaar. Met dit prototype wil Ford de limieten van een elektrisch aangedreven wagen opzoeken. Drie elektromotoren zijn verbonden met de vooras en vier met de achteras goed voor een totaalvermogen van 1420 pk. Het koetswerk is gebaseerd op dat van de Mustang Mach-E maar werd grondig aangepast en voorzien van allerlei aerodynamische hulpmiddelen zoals extra spoilers.

Ford Mustang Mach-E 1400
Ford Mustang Mach-E 1400
Details over de prestaties van de wagen wil Ford nog niet kwijt maar het vraagt waarschijnlijk heel wat vaardigheid om dit monster onder controle te houden. De wagen is niet gebouwd naar het reglement van enig bestaand kampioenschap en dient voorlopig dus enkel als uithangbord voor de ontwikkelingsmogelijkheden bij Ford. Er wordt wel voorzien om enkele demonstraties te geven in het voorprogramma van enkele NASCAR races.

Foto's: Ford Press Belux
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op donderdag 23 juli 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons