van der Horst

Forfait AR Performance BMW WTCC - McDonald's start uit pitlane bij Zolder Superprix

McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
De AR Performance BMW E90 WTCC zal niet deelnemen aan de derde race van het Belcar Endurance Championship, later vandaag te Circuit Zolder. De bolide kreeg gisteren af te rekenen met een defecte motor en omwille van het geldende reglement mag het team geen reservewagen inzetten zonder daarbij in de gastklasse aan te treden. Het team toont echter begrip voor de beslissing van de stewards en zal zich focussen op de zusterwagen #69. Bij McDonald's Racing geeft Marc-Olivier Van Oppens forfait, waardoor François Bouillon plots toch moet instappen. Gezien hij in eerste instantie niet was ingeschreven, moet de wagen uit de pitlane starten.
"Dit is natuurlijk een jammere situatie, want we kwalificeerden ons op de derde rij", vertelt François Bouillon aan Autosport.be. "Gelukkig is het echter een lange race, dus we gaan het slim aanpakken en trachten gestaag op te klimmen. Koen De Wit en Kris Cools kennen de auto reeds goed, dus hopelijk gaan we niet te veel nadeel ondervinden van onze nadelige uitgangspositie. Naast de races van het Belcar Endurance Championship, hebben we ook de koersen van de Supercar Challenge gereden. Het zal afwachten hoe de banden zullen reageren op de hoge temperaturen, maar door de deelname aan die extra races beschikken we tenminste al over wat data."

Foto: Martijn Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons