van der Horst

Donington: Nieuw baanrecord voor Daniel Abt

Daniel Abt - ABT Schaeffler Audi Sport
Daniel Abt - ABT Schaeffler Audi Sport
Op het circuit van Donington zijn de Formule E-teams begonnen aan hun tweede reeks van tussenseizoenstests. Op de eerste dag was de snelste tijd voor de Duitser Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport). Hij legde een ronde af in 1:30.250, waarmee hij het ronderecord dat Buemi vorige week nog neerzette in 1:31.050, verpulverde. Opnieuw waren het wagens die de steun genoten van de drie aanwezige grote constructeurs, Audi, DS en Renault, die de top drie volmaakten. Jacques Villeneuve (Venturi) klokte een veelbelovende vijfde tijd, d’Ambrosio kwam maandag niet in actie.
Nicolas Prost - Renault e.dams
Nicolas Prost - Renault e.dams
In de morgen hielden de rijders zich nog gedeisd en bleven de tijden ver onder het ronderecord dat Sébastien Buemi vorige week had neergezet. Evenwel gemotiveerd door een uitspraak van de Zwitser dat een ronde in 1:29 tot de mogelijkheden behoorde, trok Daniel Abt in de namiddag in de aanval. Hij haalde de 1:29 weliswaar niet, maar zijn tijd in 1:30.250 betekende wel een nieuw baanrecord voor de Formule E op Donington. Nicolas Prost klokte met de wagen van Renault e.dams af als tweede en de de top drie werd afgesloten door Sam Bird (DS Virgin Racing). Net als Buemi beschikte de Brit over de twee wagens van het team zodat hij van de ene in de andere bolide kon overstappen. Sébastien Buemi kampte met een stukke versnellingsbak en kwam ditmaal niet verder dan een tiende tijd.

Loic Duval - DRAGON RACING
Loic Duval - DRAGON RACING
Audi WEC-rijder Loic Duval zette voor Dragon Racing de vierde tijd neer voor Jacques Villeneuve (Venturi). Tegenover verleden week kwam er een nieuwe rijder in actie; Nicolas Lapierre reed met een wagen van Team Aguri en klokte af als negende. De NEXTEV TCR rijders Piquet en Turvey konden eindelijk enkele ronden afleggen, maar bleven ver achter op de tijden van de snelste wagen. Simona de Silvestro slaagde er niet in een tijd neer te zetten met de wagen van Andretti Motorsports en de twee bolides van Trulli Racing kwamen opnieuw de box niet uit.

Donington Park – Pre-seizoenstest (Dag 3)

01. Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) 1:30.250
02. Nicolas Prost (Renault e.dams) +0.771
03. Sam Bird (DS Virgin Racing) +0.773
04. Loic Duval (DRAGON RACING) +0.894
05. Jacques Villeneuve, Venturi, +0.943s
06. Stephane Sarrazin (Venturi) +1.430
07. Bruno Senna (Mahindra Racing) +1.446
08. Nick Heidfeld (Mahindra Racing) +1.555
09. Nicolas Lapierre (Team Aguri) +2.444
10. Sebastien Buemi (Renault e.dams) +5.068
11. Oliver Turvey (NEXTEV TCR) +6.523
12. Nelson Piquet Jr (NEXTEV TCR) +7.210
13. Simona de Silvestro (Andretti) geen tijd
14. Jarno Trulli (Trulli) geen tijd

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 17 augustus 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons