van der Horst

Formula E finale gaat niet door

Montreal e.Prix 2017
Montreal e.Prix 2017
De double-header die in Montreal de finale moest vormen voor het huidige formule E seizoen gaat niet door, dit meldde vandaag het Britse Autosport.com. De races die moesten doorgaan op 28 en 29 juli en de dertiende en veertiende race vormden van het seizoen 2017-2018 konden niet langer rekenen op de steun van het huidige stadsbestuur.
Montreal e.Prix 2017
Montreal e.Prix 2017
Dit jaar was er al een e.Prix in Montreal en de Canadese manche stond ook gepland op de kalender van het seizoen 2017-2018. Ondertussen werd er echter een nieuwe burgemeester verkozen en deze is geen voorstander van een race in de straten van de stad. Eerst was er nog een plan om de races weg te halen uit het centrum van de stad naar een minder belaste locatie maar uiteindelijk besloot het stadsbestuur vroegtijdig om geen toestemming te verlenen voor het doorgaan van de formule E races.

Montreal e.Prix 2017
Montreal e.Prix 2017
Wat ook al niet speelde in het voordeel van de formule E races in Montreal is het feit dat de eerste Montreal e.Prix eerder dit jaar de organisatoren heeft opgezadeld met een enorme schuldenberg. Er wordt nu uitgekeken of de finale van het vierde formule E seizoen elders in Canada kan plaatsvinden en of er nog kandidaat steden zijn buiten Canada die de datum willen overnemen. Maar met nog maar 7 maanden te gaan tot de geplande datum is de kans klein dat er nog een geschikte locatie gevonden wordt die op zo een korte termijn een e.Prix kan opzetten.

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 18 december 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons