van der Horst

Montreal: Zege voor di Grassi in race 1 – Buemi gediskwalificeerd

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) heeft in Montreal zijn tweede zege van het seizoen behaald. Jean-Éric Vergne en Stéphane Sarrazin die beiden uitkomen voor het Chinese Techeetah team mochten mee op het podium. Sébastien Buemi (Renault e.dams) startte na een straf pas als twaalfde, maar wist op te klimmen naar de vierde plaats. Na de race werd de Zwitser echter uit de race geschrapt nadat zijn wagen onder het toegelaten minimum gewicht bleek bij de weging. Lucas di Grassi neemt nu de leiding in de tussenstand over.
  • LTF
e.Prix Montreal
e.Prix Montreal
Lucas di Grassi reed in Montreal van start tot finish aan de leiding in de eerste race van de e.Prix en won voor het Techeetah duo Jean-Éric Vergne/Stéphane Sarrazin. Buemi, pas als twaalfde vertrokken, deed er alles aan om op te klimmen in het klassement, wat eerst leidde tot een contact in het begin van de race waarbij hij zijn stuurinrichting beschadigde gevolgd door een tweede aanrijding met Daniel Abt bij het buitenrijden van de pits. Toch wist Buemi nog op de klimmen naar plaats vier en pakte hij nog bijna de laatste podiumplaats. Alles bleek echter verloren moeite, want zijn wagen woog te weinig en Buemi werd uit de uitslag geschrapt.

Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) kreeg de vierde plaats cadeau, Sam Bird (DS Virgin Racing) maakte de top vijf volledig. Nicolas Prost (Renault e.dams), Mitch Evans (Jaguar Racing), Robin Frijns (Andretti), Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) en Tom Dillmann (Venturi) eindigden in die volgorde van zes tot en met tien. Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) eindigde net buiten die top tien.

Foto's: FIA Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons