van der Horst

New York: Sam Bird wint ook race 2

Alex Lynn - DS Virgin
Alex Lynn - DS Virgin
In het kader van de New York e.Prix werden er twee races verreden, een op zaterdag en een op zondag. De tweede race werd net als de eerste gewonnen door Sam Bird (DS Virgin), de twee overige podiumplaatsen gingen naar de beide Mahindra rijders Felix Rosenqvist en Nick Heidfeld. Jérôme d’Ambrosio finishte op de negende plaats.
  • Powercars
Pierre Gasly - Renault e.dams
Pierre Gasly - Renault e.dams
Sam Bird die van op de pole vertrok, verloor bij de start de koppositie aan Felix Rosenqvist, maar enkele ronden later kon de Brit zijn positie herwinnen. Bird zou niet meer bedreigd worden en achter de Brit vochten Rosenqvist en Heidfeld voor de tweede plaats een duel dat uiteindelijk door de Zweed gewonnen werd. Pierre Gasly (Renault e.dams), die voor deze race Sébastien Buemi verving, probeerde nog terug te komen op de Mahindra rijders maar op het einde van de race tikte de Fransman de vangrail aan en moest hij zich tevreden stellen met de vierde plaats. Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport), Nicolas Prost (Renault e.dams), Tom Dillmann (Venturi), Jean-Eric Vergne (Techeetah), Jérôme d’Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) en Stéphane Sarrazin (Techeetah) volgden op de plaatsen vijf tot en met tien.

De race werd tweemaal geneutraliseerd met een Full Course Yellow procedure, eerst om toe te laten om de gestrande bolides van Maro Engel (Venturi) en Mitch Evans (Jaguar) weg te slepen en daarna om de stil gevallen wagen van Alex Lynn (DS Virgin Racing) te verwijderen van de rijlijn.

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 17 juli 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons