van der Horst

Formula Renault 1.6 European Series klaar voor nieuw seizoen

Formule Renault 1.6 European Series
Formule Renault 1.6 European Series
Het seizoen 2014 ligt nu echt achter ons en de Formula Renault 1.6 European Series bereiden zich al volop voor op het autosportjaar 2015. Ondertussen is er al heel wat nieuws te melden, niet in het minst de kalender, maar ook een verdere internationalisering, een nieuwe naam en de komst van nieuw Belgisch talent naar de eenzitterklasse. Hoe dan ook de Formula Renault 1.6 European Series is en blijft de serie voor jonge talenten uit onder meer de karting om de weg naar de top aan te vatten.
  • Dreamdrive
De champagne van kersvers kampioen Anton de Pasquale is amper opgedroogd of een nieuwe lichting rijders maakt zich al klaar om de strijd op de mooiste circuits van Europa aan te gaan. De verdere internationalisering is een bewuste keuze om de rijders uit de karting nog beter op de verdere loopbaan in de eenzitters voor te bereiden.

Opvallend ook, de serie doet het in 2015 onder een nieuwe naam: Formula Renault 1.6 European Series. Deze serie is de eerste stap in de piramide van Renault richting de F1.

Mick De Haas (CEO MdH Promotor):

Formule Renault 1.6 European Series
Formule Renault 1.6 European Series
“Onze serie trok in 2014 al rijders – 8 nationaliteiten! - en teams van uit heel Europa en zelfs verder, getuige de titel voor de Australische belofte Anton de Pasquale. Daarom kiezen we ook voor een kalender met races in heel Europa op zeven verschillende circuits en wat belangrijk is, tijdens weekends met internationale uitstraling. Zo rijden we tweemaal met de European Le Mans Series, het meest hoogstaande Europese endurance kampioenschap, doen we uiteraard de World Series by Renault aan en bezoeken we ook een manche van de Duitse VLN. Vandaag kijken jonge rijders niet alleen naar een carrière in de eenzitters, maar ook naar de endurance en dus kunnen we niet beter zitten. Daarnaast komt ook de Formula Renault 3.5 in actie tijdens weekends van onze serie.”

Ondertussen maakte de Belgische federatie RACB ook bekend dat de winnaar van het Stuurwiel 2014, Dries Vanthoor, in de Formula Renault 1.6 European Series zal uitkomen. Dries Vanthoor is de jongere broer van de drievoudige Blancpain GT-kampioen Laurens Vanthoor, die voorheen ook deel van het RACB National Team uuitmaakte.

Dries Vanthoor (winnaar RACB Stuurwiel)

“Natuurlijk ben ik heel blij met dit Stuurwiel. Kunnen deel uitmaken van het RACB National Team is een buitenkans voor iedere jonge rijder. Nu is het aan mij om hier ten volle gebruik te maken. Vanaf nu steek ik al mijn energie in de voorbereiding van het seizoen 2015 dat ik doen met het KTR-team.”

Het spreekt voor zich dat de Formula Renault 1.6 European Series ook in 2015 voor spektakel en topautosport met jonge talenten zal zorgen.

Meer info?

Joost Custers: Series Manager -


Provisional Calendar 2015

Testdays

24/25 March Hockenheim
27/28 March Assen
 
Calendar

16/17 May         European Le Mans Series Imola (Italy)
30/31 May        World Series @ Spa (Belgium)
20/21 June         Superprix Zolder (Belgium)
11/12 July         European Le Mans Series Red Bull Ring (Austria)
1/2 August         Gamma Race Days Assen (Holland)
22/23 August        VLN Nürburgring (Germany)
September/October    Zandvoort (Holland) TBC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 9 januari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons