van der Horst

Formula Renault 1.6 NEC Junior: Dubbel voor Australiër De Pasquale

De Pasquale - FRenault 1.6 NEC Junior
De Pasquale - FRenault 1.6 NEC Junior
Starten met een dubbele zege, dat is wat Anton De Pasquale (Lechner Racing School) in Zandvoort deed tijdens het eerste race weekend van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. De jonge Australiër leek was in Zandvoort en heeft dus een perfecte start van het seizoen.
De Australische belofte Anton De Pasquale (Lechner Racing School) startte op pole voor race 1, maar moest onder een dreigend wolkendeken de leiding twee ronden aan de Nederlander Larry ten Voorde (Pirosport) afstaan, voordat hij als eerste over de finish kwam.

Podium Zandvoort: FRenault 1.6 NEC Junior
Podium Zandvoort: FRenault 1.6 NEC Junior
“Ik kon geen verschil maken met Anton en in ronde 2 kwam hij me in een fair gevecht weer voorbij”, vertelde ten Voorde na de race. “Ik maakte één of twee hele kleine foutjes en moest Anton laten gaan. Ik weet waar ik nog moet verbeteren, dus gaan we dat deze middag zeker doen.”

De Australische winnaar kon het mooie gevecht alleen maar beamen. “Echt prima, geen contact, gewoon vechten zoals het in de autosport hoort.” De Pasquale komt uit voor de Lechner Racing School. “Ik verblijf dan ook tijdens het seizoen in Salzburg en niet in Australië, maar mijn vrienden en familie volgen me uiteraard wel.”

Janneau Esmeijer (Provily Racing) werd knap derde, na enkele mooie inhaalmanoeuvres, waardoor ook drie verschillende teams op het podium eindigden, een bewijs voor de gelijke kansen in dit kampioenschap.

Achter de jongens van het podium volgden de Oostenrijker Florian Janits (Lechner Racing School) en de Belg Max Defourny (Provily Racing) die de hele race aan elkaar gewaagd bleven en strijd leverden tot op de finish.

Oliver Söderström (Scuderia Nordica), Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School) en Ralf Aron (Scuderia Nordica) maakten de top 8 vol, met achter hen de als laatste gestarte Marcel Lenerz (Stuart Racing Team), die een verbluffende inhaalrace reed. Boris Kolff (Provily Racing) maakte op eigen bodem de top 10 vol.  

FRenault 1.6 NEC Junior
FRenault 1.6 NEC Junior
Anton De Pasquale deed zijn mooie prestatie over tijdens de tweede race. “Ik startte goed, kon een gat slaan en won de race. Het lijkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Uiteraard ben ik zeer blij met de dubbele zege en kan ik zo als leider naar Spa-Francorchamps, toch een circuit waar iedere jonge rijder van droomt”, aldus de landgenoot van Daniel Ricciardo.  
 
Achter hem vochten Ferdinand Habsburg en Larry ten Voorde om de tweede plek. Uiteindelijk werden ze gescheiden door amper zestienden van een seconde. “Ik ben zo blij met mijn prestatie, ik kom rechtstreeks uit de karting en dan meteen op het podium eindigen, is echt fantastisch. Ik wil dan ook iedereen bedanken die dit mogelijk helpt te maken, mijn ouders, mijn team en mijn vrienden”, aldus de gelukkige Oostenrijker.  
 
Nederland behaalde de derde en vierde plaats met ten Voorde en Janneau Esmeijer (Provily Racing), terwijl Ralf Aron uit Estonia (Scuderia Nordica) mooi de top 5 volmaakte.

Renault PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 21 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons