van der Horst

FR 1.6 NEC: Racing Festival: Zevende zege voor Anton de Pasquale

Anton de Pasquale - Lechner Racing School
Anton de Pasquale - Lechner Racing School
De eerste race van het Formula Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap in het kader van het Racing Festival werd gewonnen door de Australiër Anton de Pasquale (Lechner Racing School) , zijn zevende overwinning al dit seizoen. Verder werd het podium ingenomen door Ralf Aron (Scuderia Nordica) en Florian Janits (Lechner Racing School). Max Defourny (Lechner Racing School )de enige Belg in het twaalfkoppig veld kampte met de afstelling van zijn wagen en finishte als zesde.
De Pasquale was niet tevreden na de kwalificatie waar hij maar de derde tijd reed na Floris Janits en Paul Sieljes (Stuart Racing Team), maar in de eerste ronde van de race ging de Australiër al over zijn twee concurrenten en pakte kordaat de leiding van de race. Sieljes was na één ronde al terug gevallen naar plaats vijf en zou nog verder afzakken en finishte op de voorlaatste positie. Aron klom dan weer op naar de derde positie achter Janits en wat later zou de Est ook nog voorbij de Oostenrijker gaan. De vierde stek
Max Defourny - Lechner Racing School
Max Defourny - Lechner Racing School
was voor Ferdinand Habsburg (Lechner Racing School)  en de top vijf werd afgesloten door Janneau Esmeijer (Provily Racing Team). Max Defourny startte als zesde en bezette dezelfde plaats aan de meet, na de hele race geworsteld te hebben met een onderstuurde wagen. Verder in de top tien troffen we nog Nico Otto (Captain Racing),  Oliver Söderström (Scuderia Nordica), Boris Kolff (Provily Racing Team) en Cédric Piro (Piro Sports) aan.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons