van der Horst

Formula Renault 1.6 NEC Junior klaar voor Slag om Ardennen

FR1.6 NEC Junior
FR1.6 NEC Junior
Spa-Francorchamps, het is een naam die voor autosportliefhebbers, waar ook ter wereld tot de verbeelding spreekt en dus ook voor de jonge talenten van de Formula Renault 1.6 NEC Junior. Twee wedstrijden staan er op het programma van het tweede raceweekend dat tijdens de World Series by Renault in Spa, dit weekend zal plaatsvinden. De Australiër Anton de Pasquale is de leider in het kampioenschap, maar de concurrentie is in de Ardennen klaar voor een tegen aanval.
De Formula Renault 1.6 NEC Junior is in België voor de derde en vierde race van het seizoen 2014. Zandvoort was tijdens het paasweekend de place to be voor de opening van het kampioenschap en het was de Australiër Anton de Pasquale die de beide zeges op zijn naam schreef. De jonge rijder, die voor het Oostenrijkse Lechner Racing School team rijdt, is uiteraard ook de trotse leider in het kampioenschap, met het maximum van de punten. Larry ten Voorde (Pirosports) volgt als tweede met 16 punten verschil, Ferdinand Habsburg met 22.

FR1.6 NEC Junior
FR1.6 NEC Junior
“Voor de jonge rijders is het heel belangrijk om in een weekend als de World Series by Renault te kunnen rijden”, blikt seriesmanager Cara de Vlaming vooruit. “Niet alleen dromen alle jonge rijders van een race op Spa, het is bij bijna iedereen een circuit dat in de top 3 staat. Komend weekend hebben ze ook de kans om hun talent te laten zien aan de verzamelde managers van de teams in de Formula Renault 3.5, de klasse die je moet doen als je in de Formule 1 wil terecht komen. Bovendien is het belangrijk dat ze kennis maken met een F1 circuit als voorbereiding voor hun verdere carrière. Dit zijn toch de circuits waar het later om draait.”

Twee rijders zullen dit weekend nog eens extra opvallen, want ze rijden voor eigen publiek: Simon Mirguet (Provily Racing) en Max Defourny (Lechner Racing School). Beide Belgische talenten starten zaterdag en zondag voor volle tribunes. De World Series by Renault zijn altijd goed voor tienduizenden toeschouwers. Simon Mirguet vindt dat wel erg bijzonder: “Het is de eerste keer dat ik voor eigen publiek zal racen in een Formule Renault 1.6 en ik kijk  er naar uit. Het is een kans om te tonen wat ik kan, en wat meer bekendheid te krijgen. Voor eigen publiek rijden is een enorme motivatie, zeker omdat alle partners en mijn familie er zullen zijn.”

Het weekend van de Formula Renault 1.6 NEC Junior start op vrijdag 30 mei, met twee vrije trainingen van 30 minuten (11u10 en 14u40), terwijl op zaterdag de kwalificaties (10u35) en de eerste race van 20 minuten (15u45) op het programma staan. Op zondag volgt de tweede race, ook 20 minuten, om 10u35.

Meer informatie http://frcup.com
Facebook: https://www.facebook.com/Fr16NECJunior
Twitter: @frcupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons