van der Horst

Formula Renault 2.0 NEC Hockenheim: Voorbeschouwing Dries Vanthoor

Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
De Formula Renault 2.0 Northern European Cup zit in zijn laatste rechte lijn. Tijdens de laatste meeting in Hockenheim hoopt Dries Vanthoor zich bij de rookies te laten opmerken. De laureaat van het RACB National Team Stuurwiel mikt op een plaats in de top-5.
Het zevende en laatste weekend van de FR 2.0 NEC wordt op de Hockenheimring afgewerkt. Voor Dries Vanthoor niet helemaal onbekend terrein.
“Dat klopt”, stelt de jonge Limburger. “Begin dit jaar kon ik er met mijn bolide testen. Het waren mijn eerste kilometers aan het stuur van een Formula Renault 2.0, maar ik vond snel mijn referentiepunten. Zo draaide ik toen rond de vijfde tijd.”

Gebaseerd op die prestaties trekt onze landgenoot vol enthousiasme richting laatste meeting, maar toch ook met een blijk van realisme.
“Ik heb het wel voor deze omloop, ja. Zeker die eerste bocht spreekt me wel aan. Maar ik wil niet beginnen zweven. Ik weet maar al te goed hoe in dit stadium van het kampioenschap alles snel in vraag kan worden gesteld. De situatie kan heel snel veranderen.”

Toch koestert de Belg een mooie ambitie. “Ik wil alles geven, zoals steeds. Wiskundig wordt het moeilijk om als beste rookie te finishen, maar onmogelijk is dat niet. Ik wil er tot het eind in geloven, en mijn eerste seizoen in de eenzitterij met een positieve noot besluiten. Ook al omdat we dit weekend drie wedstrijden op het programma staan hebben. Het zou ideaal zijn mocht ik in de top-5 eindigen. Op het ogenblik sta ik zevende in de tussenstand, maar ik moet ook de tegenstanders die achter me staan in de gaten houden.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 30 september 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons