van der Horst

Formula Renault 2.0 NEC Spielberg: Voorbeschouwing Dries Vanthoor

Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
De Laureaat van het RACB National Team Stuurwiel 2015 werkt dit weekend zijn derde meeting in de eenzitterij af. Na Monza en Silverstone is het nu de beurt aan een ander legendarisch circuit: Spielberg. Dries Vanthoor zal er in de Formula Renault 2.0 Northern European Cup proberen de Belgische kleuren hoog te houden.
  • Powercars
Twee weken voor de Formule 1 er de Grand Prix van Oostenrijk afwerkt slaat het felbetwiste ADAC GT-kampioenschap zijn tenten op in de paddock van Spielberg. In het voorprogramma mogen de jonge wolven van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup aan de slag. Bij hen ook Dries Vanthoor. De jongeman van 17 trekt vol enthousiasme en nieuwsgierigheid richting Oostenrijk.
"Zoals bij de vorige circuits heb ik ook op deze omloop heel wat rondjes op de simulator gereden, om me zo met het tracé vertrouwd te maken", legt de vertegenwoordiger van het RACB National Team uit. "Blijkbaar moet je er op deze omloop wel goed het koppetje bijhouden. Zelfs in de virtuele wereld heb ik kunnen merken dat de rijlijn in de eerste bocht verre van eenvoudig is. De piste is breed, gaat omhoog en je kan de indruk krijgen dat je alle ruimte kan gebruiken om de bocht goed te nemen. En nochtans moet je net het tegenovergestelde doen. Ook de eerste haarspeld is heel interessant. Ik heb de indruk dat je heel laat kan remmen vooraleer de bocht te nemen."

Kortom, het Oostenrijkse circuit prikkelt de nieuwsgierigheid van de jonge Belg. "Ik heb hetzelfde doel als altijd: ik wil als beste rookie over de streep komen. Ik weet dat dit geen eenvoudige uitdaging is, want mijn tegenstanders hebben uiteraard een grotere ervaring dan ik in de eenzitterij, ook al zijn ze debutant in dit kampioenschap. Maar dat is niet erg: ik ben er van overtuigd dat ik op deze omloop de beste van de rookies kan zijn. Om dat doel te bereiken zijn er geen geheimen: ik moet gewoon het hele weekend lang hard werken."

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Dries al begrepen dat hij er via een nauwe samenwerking met zijn team kan komen.
"Vorige week was ik in Francorchamps tijdens het World Series by Renault-weekend. Omdat ik zelf niet hoefde te rijden, heb ik heel wat interessante mensen ontmoet, zoals de mensen die bij Renault België-Luxemburg mijn programma ondersteunen. En ik bracht ook heel wat tijd door bij Josef Kaufmann Racing, mijn team in de F. Renault 2.0 NEC. Door dat bezoek hebben we elkaar beter leren kennen buiten het kader van een raceweekend. Behalve het feit dat die mensen heel competent zijn, zijn het ook aangename kerels om mee om te gaan."

RACB National Team Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 4 juni 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons