van der Horst

Moskou: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Drie weken na zijn triomf in Francorchamps komt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de Formula Renault 3.5 dit weekend in actie op het smalle circuit van Moskou. Het leven van Stoffel Vandoorne is bezaaid met afspraken en meetings die nu al zijn carrière van morgen vormen. “Na Francorchamps trok ik naar McLaren voor de traditionele debriefing na de wedstrijd”, stelt ’s lands eenzitterhoop. “Ik kreeg ook de kans om even in de simulator te zitten en zo een F1 made in Woking te besturen.”
  • Dreamdrive

Terug thuis nam hij tussen twee trainingssessies ook ruim de tijd om heel wat onboardbeelden te bekijken. “Ik heb de onboards van vorig jaar in Moskou bekeken, gemaakt door de camera die op mijn FR 2.0 stond. Maar ook de beelden van op de 3.5 van Robin Frijns heb ik bestudeerd.”

Het riep bij Stoffel leuke herinneringen op. “Ik zette er twee pole posities neer en finishte twee keer tweede”, herinnert hij zich. “Nochtans moet ik toegeven dat die omloop niet echt mijn meest favoriete circuit is. Het tracé is smal en steekt vol trage bochten.”

Een goede reden om sterke kwalificaties neer te zetten en de start niet te missen!
“Dat is precies wat ik ga proberen te doen. Ik tel in het kampioenschap op dit ogenblik 29 punten achterstand op Magnussen. Je hoeft geen boekhouder te zijn om te beseffen dat indien ik de titel wil veroveren, ik hem zo dikwijls mogelijk moet proberen te kloppen. In Moskou zullen de kwalificaties nog meer dan elders heel belangrijk blijken.”

RACB press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op dinsdag 18 juni 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons