van der Horst

Formula V8 3.5: Hungaroring: Zeges voor Johnny Cecotto Jr en Tom Dillmann

Tom Dillmann
Tom Dillmann
Net een week na de openingsmanche op het circuit van Motorland Aragon stonden er voor de deelnemers aan de Formula V8 3.5 dit weekends opnieuw twee races op het programma. Ditmaal werd er gereden op de Hungaroring in het kader van het WTCC weekend aldaar. Tom Dillmann (AVF) wist de pole te pakken voor beide wedstrijden maar liet zich in de eerste race de zege afsnoepen door Johnny Cecotto Jr (RP Motorsport). In race 2 was het dan toch raak voor de Fransman hij won de op een natte piste verreden wedstrijd.
Podium race 1 Hungaroring
Podium race 1 Hungaroring
Tom Dillmann was het beste weg bij de start van de eerste race maar al snel zag hij Cecotto Jr opduiken in zijn achteruitkijkspiegels. Cecotto Jr was in de vierde ronde voorbij gegaan aan de op dat ogenblik op de tweede plaats rijdende Louis Delétraz (Fortec Motorsports). Een aanrijding tussen Celis Jr en Orudzhev resulteerde in een safety car procedure. Bij de herstart ging Dillmann breed de eerste bocht in nadat hij zijn rempunt miste en Cecotto Jr profiteerde daarvan om de koppositie over te nemen. Cecotto JR won voor Dillmann en Delétraz. De top vijf werd vol gemaakt door Aurélien Panis (Arden Motorsport) en Matthieu Vaxivière (SMP Racing). Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) sloot de race af in zevende positie net achter Roy Nissany (Lotus).

Tom Dillmann - AVF
Tom Dillmann - AVF
Wegens de regen werd de start van de tweede race achter de safety car gegeven. Dillmann bleef op kop van de race voor Roy Nissany (Lotus) terwijl Beitske Visser bleef steken op de startgrid. Na drie ronden kwam de safety car binnen, op de natte baan hadden de rijders het moeilijk om hun wagen onder controle te houden. In de vierde ronde ging Dillmann wijd en Vaxiviere nam de leiding over. Een tweede safety car procedure volgde om de gestrande wagen van Vitor Baptista (RP Motorsport) te recupereren. Nadat iedereen was binnen gekomen voor de verplichte bandenwissel lag Dillmann terug op kop met een ontketende Nissany achter zich. Dillmann wist echter de oprukkende Israëliër achter zich te houden tot bij de meet. Aurélien Panis (Arden Motorsport) kwam als derde toe voor Louis Delétraz (Fortec Motorsports), Matthieu Vaxivière (SMP Racing) en Johnny Cecotto Jr (RP Motorsport.

Foto's: Hans Van Onsem & Formula V8 3.5
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons