van der Horst

Hongarije: Zorgen de weersomstandigheden opnieuw voor spanning?

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Dit weekend wordt de Grote Prijs van Hongarije verreden, een GP die traditioneel niet veel animo brengt. Op de flink uit de kluiten gewassen kartbaan in Boedapest is inhalen namelijk zo moeilijk dat we er doorgaans geen al te spannende wedstrijd zien. Behalve natuurlijk als er net als vorig jaar enkele buien passeren en winst of verlies bijna uitsluitend afhangt van het kiezen van de juiste banden op het juiste moment. Volgens de huidige weermodellen zou het dit weekend alvast best de moeite waard zijn om rond de klok van 14u de tv aan te zetten.
  • Skylimit Events
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Algemeen wordt het, zoals het in België ook al eens voorkomt, komend weekend erg warm in Boedapest met kans op lokale onweersbuien. Vorig jaar was een kleine bui vlak voor de start genoeg om voor de nodige spanning te zorgen; de superieure Mercedessen verloren de wedstrijd aan Red Bull-rijder Daniel Ricciardo. Nico Rosberg timede zijn pitstop voor slicks net één ronde te laat, terwijl Lewis Hamilton sowieso een inhaalrace moest beginnen na een brandje tijdens de kwalificatie.

7c2ce3c8bf588f21153d7c36977ed443dd2bbd31.jpg
De twee DRS-zones die er zijn, maken inhalen iets makkelijker waarbij vooral de remzone aan de eerste haarspeldbocht een populaire plaats is om iets te proberen. Daarbij denken we dan vooral terug aan de magistrale actie van Damon Hill in 1997, die in zijn Arrows zowaar de Ferrari van Michael Schumacher uit het niets uitremde en uiteindelijk zelfs ternauwernood tekort schoot voor de zege. Het circuit is niet zo zwaar voor de banden en Pirelli kiest er dan ook voor het zachte en mediumrubber mee te brengen naar Hongarije. Een keuze die ook voor de volgende twee Grote Prijzen, die op onze eigenste omloop van Spa-Francorchamps en in Monza, gehandhaaft blijft.

Lewis Hamilton & Nico Rosberg
Lewis Hamilton & Nico Rosberg
De Grand Prix in Hongarije is meteen het middelpunt van het seizoen, er liggen al negen races achter ons en na Boedapest zijn er nog negen af te werken, beginnend dus eind augustus in Spa. Het verschil in punten tussen leider Hamilton en Rosberg is zelfs minder dan het equivalent van een tweede plaats, één uitvalbeurt van de Brit kan dus het kampioenschap al doen kantelen. Of dat gaat gebeuren zien we zondag vanaf 14u, tevens het beginuur van de kwalificaties op zaterdag.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons