van der Horst

Formule 1 start met eigen raceserie voor dames, de F1 Academy

Prema - F1 Academy
Prema - F1 Academy
De oprichting van de F1 Academy, een raceserie voor dames, werd nu officieel bevestigd en er werden ook meer details vrijgegeven. Volgens de organisatie, Formula Motorsport Limited, is de serie niet bedoeld om de W Series te beconcurreren, maar gaat het om een kampioenschap op zich. De formule 1 zal voorzien in een aanzienlijk deel van het budget. Vijf teams zullen vijftien wagens aan de start brengen en die vijf teams zijn geen onbekenden.
Het gaat om een basis formule die de vrouwen moet toelaten hun eerste stappen te zetten in de autosport en hen moet voorbereiden op een verdere stap naar de W Series of de formule 3. De gebruikte wagens worden gebouwd door Tatuus en zijn voorzien van een turbomotor van Autotecnica die 165 pk levert.

Vijf teams zullen ieder drie auto’s inzetten. De gekozen teams zijn momenteel ook actief in de formule 2 en/of formule 3. Het zijn ART Grand Prix, Campos Racing, Carlin, MP Motorsport en Prema. Er staan in 2023 zeven events van ieder drie races gepland. Een manche zal zeker in het kader van een Grote Prijs formule 1 doorgaan. De volledige kalender wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto: Prema
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 16 december 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons