van der Horst

Formule 2 in voorprogramma van Virtual Grand Prix

Start Sprintrace Bahrein 2019
Start Sprintrace Bahrein 2019
Morgen staat de volgende Virtual Grand Prix op het menu. Aangezien het nieuwe circuit van Zandvoort niet beschikbaar is op F1 2019 en het nog twee maanden wachten is op F1 2020, trekken de F1-rijders en andere sterren naar Interlagos. Wel nieuw dit weekend is dat er ook een voorprogramma wordt afgewerkt met de Formule 2-wagens.
  • Powercars
Juan Manuel Correa
Juan Manuel Correa
Dit weekend zullen de F2-rijders twee wedstrijden afwerken op het circuit van Bahrein. Eerst met een race die dertig minuten zal duren om dan af te sluiten met een sprintrace over vijf ronden. De grid zal bestaan uit een mix van F2- en F3-piloten, maar ook uit voormalige F2-sterren. MP Motorsport is trouwens het enige team dat officieel die piloten afvaardigt die dit jaar voor het team zouden rijden. Voor het overige komt ook Juan-Manuel Correa aan de start. De Amerikaan blesseerde zich vorig jaar op Spa-Francorchamps bij de fatale crash van Anthoine Hubert. Sindsdien timmert Correa aan deweg terug om in 2021 weer te kunnen racen.

Overigens zullen er maar negentien wagens starten en geen twintig en dit uit respect voor de overleden Hubert, die ook mee in het spel opgenomen is, maar zijn wagen zal dit weekend niet gebruikt worden. BWT HWA Team - vorig jaar nog onder de banner van BWT Arden - zal daarom alleen F3- en Red Bull Junior-piloot Jack Doohan inzetten.

Foto's: Georges de Coster - Juan Manuel Correa



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 2 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons