van der Horst

Silverstone: Alweer een Leclerc-demonstratie

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc (Prema) blijft op indrukwekkende wijze het Formule 2-kampioenschap domineren. Na de pole gisteren stond er geen enkele maat op hem vandaag tijdens de eerste race. Ondanks een motorprobleem won de Monegask gemakkelijk zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Norman Nato (Arden) en Oliver Rowland (DAMS) vervolledigden het podium. In de tussenstand heeft Leclerc inmiddels een stevige voorsprong van 63 punten op Rowland. Bij de teams blijft het spannender: Prema heeft zeven punten meer dan DAMS. De tweede race vindt morgen plaats om 10u20.
Norman Nato - Pertamina Arden
Norman Nato - Pertamina Arden
De eerste zeven wagens vertrokken allemaal op het zachtste rubber, maar het was duidelijk een groot nadeel om op de vuilere kant van de baan te starten. Alle rijders met een oneven startpositie vertrokken beter dan de rijders met een even vertrekplaats en Nato verschalkte onmiddellijk Rowland. De Fransman en de Brit konden het tempo aanhouden van Leclerc gedurende twee ronden. Vervolgens ging de belofte van Ferrari ervandoor met een indrukwekkende twee seconden per ronde! Nato en Rowland schakelden over op het hardere rubber in de zesde ronde. Wat later kwam er een grote rookpluim vanachter de Dallara-Renault van Leclerc en de opgave leek onafwendbaar.

Norman Nato, Charles Leclerc en Oliver Rowland
Norman Nato, Charles Leclerc en Oliver Rowland
Ondanks de motorpech kwam Leclerc binnen, wisselde van banden en reed door. De puntenleider verloor vervolgens aanvankelijk tijd op de concurrentie, maar al snel hervond hij het tempo en breidde zijn voorsprong uit. Met nog negen ronden te gaan, verloor Leclerc ook zijn linkerspiegel. Zodra Nobuharu Matsushita als laatste zijn verplichte pitstop afwerkte, hernam Leclerc de leiding en stond deze niet meer af. Na een spannend duel om plek twee versloeg Nato Rowland. Artem Markelov werd vierde, terwijl Sergio Canamasas met plek vijf zijn beste resultaat van het seizoen scoorde. Luca Ghiotto, Jordan King en Nicholas Latifi maakten de top acht vol waardoor de Canadees morgen de pole erft. De laatste punten gingen naar Sean Gelael en Nobuharu Matsushita. 

Foto's: Georges De Coster

 


  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons