Formule 3.5 V8: Louis Delétraz en Aurélien Panis eerste winnaars

Aurélien Panis - Arden Motorsport
Op het circuit van Motorland Aragon ging dit weekend ook het seizoen Formule 3.5 V8 van start. Dat kampioenschap is de opvolger van de Formule Renault 3.5 onder een nieuwe naam, maar met dezelfde bolides als vorig jaar. Verscheidene teams volgden de overstap van Renault als organisator naar RPM niet en slechts 15 wagens stonden dan ook aan de start. De overwinning in de twee races ging telkens naar de zoon van een oud-F1 rijder. De zege in race 1 was voor Louis Delétraz, zoon van Jean-Denis Delétraz, in race 2 was de grootste beker voor Aurélien Panis, zoon van Olivier Panis.
Louis Delétraz - Fortec Motorsports
In de eerste race nam Egor Orudzhev (Arden Motorsport) bij de start de leiding, maar nog in de eerste ronde ging de Rus van de baan. Louis Delétraz (Fortec Motorsports) nam de koppositie over en stond deze niet meer af, de Zwitser won met 11 seconden voorsprong op Matthieu Vaxivière (SMP Racing), die slechts als tiende was gestart. De derde plaats leek aanvankelijk naar Alfonso Celis Jr (AVF) te gaan, maar de Mexicaan ging op het einde van de race nog in de fout en werd slechts zesde. De laatste podiumplaats ging alzo naar Tom Dillmann (AVF). De top vijf werd vol gemaakt door René Binder (Lotus) en Aurélien Panis (Arden Motorsport).

Podium race 2 Motorland Aragon
Vlak na de start van de tweede race ging Panis voorbij de van de pole vertrokken Dillmann en de rijders behielden hun posities tot aan de finish. Na de twee Fransen kwam Binder als derde over de lijn. Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsports) pakte de vierde plaats voor Delétraz die een botsing met Vaxivière niet kon vermijden, waarna deze laatste de strijd moest staken. Johnny Cecotto Jr (RP Motorsport) reed zich naar de zesde plaats. Panis en Delétraz delen de leiding in het kampioenschap met ieder 35 punten, Dillmann volgt op twee punten.

Foto's: Formula V8 3.5

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 18 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.