van der Horst

Formule 3: Alex Smolyar pakt laatste pole van het seizoen

Alex Smolyar
Alex Smolyar
Alex Smolyar was vanmiddag de snelste in de kwalificaties voor de GP van Italië in Monza. De Rus maakt geen aanspraak meer op de titel maar de titelkandidaten waren wel allemaal op de afspraak, al vormde Isack Hadjar de uitzondering. De Red Bull Junior ging in de jacht naar de snelste tijd te wijd in de Parabolica en zag zijn sessie eindigen in de vangrails.
Zeven rijders maken nog kans op de titel en alle zeven waren ze meteen bij de les. Zowel Martins, Hadjar, Leclerc, Bearman, Stanek, Maloney en Crawford meldden zich al vroeg in de sessie vooraan het veld maar toen Hadjar twee snelste sectortijden liet optekenen ging het in de laatste bocht alsnog mis voor hem. De rode vlag kwam uit om de wagen van Hadjar te takelen en na een kwartiertje sprong het licht weer op groen voor het vervolg van de sessie. Hadjar zou uiteindelijk pas 16e worden. 

Smolyar reed naar een 1.37.559 en pakt daarmee de poleposition voor de hoofdrace van zaterdag. Zane Maloney bevestigde opnieuw zijn goede vorm en start als tweede voor zijn teamgenoot Roman Stanek op P3. Leider in de tussenstand, Victor Martins, reed naar de vierde tijd voor Leclerc en Bearman. 

Morgen staat de eerste wedstrijd gepland, zondagvoormiddag volgt race twee. 

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 9 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons