van der Horst

Formule 3: Bortoleto eerste polesitter op Australische bodem

Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto reed vandaag naar de snelste tijd in de kwalificaties van de Formule 3. De kampioenschapsleider ging Grégoire Saucy en Gabriele Mini vooraf. De top drie was daarmee identiek aan die van de openingsmanche, begin deze maand in Bahrein.
Met het Australische GP weekend, werkt het FIA Formule 3 kampioenschap voor het eerst een wedstrijd af op Australische bodem. In een chaotische kwalificatiesessie wer al na zes minuten de eerste rode vlag gezwaaid na een crash van Josep Marti. De Spanjaarde belandde in de bandenstapel bij het uitkomen van bocht tien en kon meteen gaan douchen. 

Grégoire Saucy
Grégoire Saucy
Met nog dik 20 minuten op de klok opende Bortoleto met een eerste snelle referentietijd. Na een nieuwe rode vlag voor Kaylen Frederick, die in de laatste bocht de controle over zijn wagen verloor noteerde eerst Gabriele Mini en wat later Grégoire Saucy de snelste tijd alvorens Bortoleto, als één van de laatste rijders over de streep moest komen en daarbij nog onder de tijd van Saucy dook. 

Bortoleto start daarmee de hoofdrace op zondag vanaf de pole. Zaterdag, heel vroeg in de ochtend voor de Belgische fans, wordt de sprintrace afgewerkt. Daarin is de pole voor Sébastian Montoya die vandaag twaalfde werd en van de reversed grid profiteert om als eerste op te mogen lijnen. 

Foto's: George De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 31 maart 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons