van der Horst

Formule 3: Dennis Hauger kroont zich in Sotsji tot nieuwe kampioenn

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Geen grote verrassingen meer in het slotweekend van het FIA Formule 3 kampioenschap. Dennis Hauger trok als leider naar het Russische Sotsji waar in het voorprogramma van de F1 GP de laatste wedstrijden van het seizoen werden afgewerkt. De Deen wist zich met een tweede plaats in de eerste race op zaterdag al van de titel te verzekeren.
De pole op vrijdag ging richting Hauger's grootste uitdager voor de titel; Jack Doohan. De Australiër wist wat hem te doen stond en startte het weekend dus op de beste manier, al was zijn puntenachterstand al vrij groot. Nadeel aan de poleposition van Hauger, was de bijhorende 12e startplaats voor race één. Een uitgangspositie die hij cash betaalde want de negende tijd in de kwalificaties van Hauger, bracht hem een vierde startplaats op voor de eerste wedstrijd, de titel lag dus al binnnen handbereik.

Logan Sargeant
Logan Sargeant
En zo geschiedde. Hauger reed van vier naar twee en moest enkel Logan Sargeant laten voorgaan, maar zijn tweede plaats volstond meteen voor de titel. Prema Powerteam pakt zo dus opnieuw de titel nadat het vorig jaar met Oscar Piastri reeds kampioen werd. 


De tweede race werd wegens de overvloedige neerslag afgelast en zo bleef enkel de hoofdrace op zondagochtend nog over. Doohan won die wedstrijd vanaf poleposittion en werd daarmee vice-kampioen.

Foto's: FIA Formule 3Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 27 september 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons