van der Horst

Formule 3: Dennis Hauger verstevigt leiding in het kampioenschap

Dennis Hauger
Dennis Hauger
Op de Red Bull Ring, in het Oostenrijkse Spielberg, vond dit weekend de derde krachtmeting van het FIA Formule 3 kampioenschap plaats. De drie wedstrijden kenden, met Hauger, Schumacher en Vesti, opnieuw drie verschillende winnaars maar het is wel Hauger die de beste zaken deed in het kampioenschap.
  • Hamofa Performance
De Prema Powerteam rijder kwam als leider afgezakt naar de Red Bull Ring en toonde zich al meteen in de kwalificaties. Daarin reed hij aanvankelijk de tweede tijd, na Ciao Collet, maar die zag zijn tijd geschrapt wegens het niet respecteren van de tracklimits. Hauger erfde de snelste tijd en dat leverde hem de pole op voor de derde race, die zondag verreden werd.

Dat betekende voor Hauger ook meteen dat hij de eerste race op zaterdag vanaf P12 moest aanvangen. Logan Sargeant mocht vanaf de pole vertrekken, maar kwam niet schitterend van de lijn. Matteo Nannini deed dat wel en de Italiaan nam zo meteen de leiding in handen. Sargeant gaf zich niet meteen gewonnen en na een korte vituele safetycar periode opende hij de aanval op Nannini. Door dat gevecht kwam Novalak aansluiten en die profiteerde om P2 over te nemen van Sargeant, die uiteindelijk niet voorbij Nannini raakte. De race was echter verre van gereden want vanaf P12 was Hauger opgeklommen richting de voorste gelederen. Meer zelfs, want wanneer Novalak en Nannini elkaar elimineerden in de strijd om de overwinning kreeg Hauger de zege in de schoot geworpen. Oli Caldwell kwam als tweede voorbij de finishvlag, Sargeant deed dat als derde maar die zou achteraf nog een penalty toebedeeld krijgen en zijn podium verliezen. 

David Schumacher
David Schumacher
De tweede race van het weekend werd een kolfje naar de hand van David Schumacher. De zoon van Ralf Schumacher ging verschroeiend van start en had halverwege de openingsronde al bijna een seconde voorsprong op Roman Stanek. De Tsjech had in de openingsfase zijn handen vol met Jak Crawford en Juan Manuel Correa. Schumacher zag het graag gebeuren en liep steeds verder weg van de achtervolgers, richting zijn eerste F3 zege. Frederik Vesti tikte aan als tweede voor Dennis Hauger. Die moest na zijn overwinning in race één opnieuw als twaalfde van start maar vocht zich wederom naar het podium. Het parcours van een potentiële kampioen?

Frederik Vesti
Frederik Vesti
Zondagochtend mocht Hauger opnieuw een gooi doen naar de zege. Vanaf de pole kwam Hauger goed weg, maar Vesti volgde meteen in zijn spoor. Een eerste aanval kwam er al in bocht twee, maar Hauger verdedigde prima en hield zo de boot af. Voor even toch, want eens de DRS geactiveerd mocht worden nam Vesti de koppositie over. De weg naar de overwinning lag open en Vesti pakte de volle buit. Alex Smolyar maakte aanvankelijk nog jacht op het podium maar moest uiteindelijk Hauger en Oli Caldwell nog laten voorgaan. 

Amaury Cordeel kon op de RedBull Ring voor de eerste keer dit seizoen goed meedraaien in de middenmoot. Onze landgenoot werd 22e in de eerste race en klom sterk op in de tweede race waarin hij elfde werd. Vanochtend besloot onze landgenoot de race als achttiende. Het blijft voorlopig nog wachten op de eerste punten maar er lijkt beterschap te komen uit het kamp van Campos Racing.

Hauger profiteerde dit weekend optimaal van het schamele puntenoogst van zijn concurrenten. De Red Bull Junior dikt zijn puntentotaal aan tot 115 punten en ziet Vesti naar de tweede plaats opschuiven, al is dat al op meer dan 40 punten achterstand. Ook Oli Caldwell schuift op, de Britt staat nu derde in de tussenstand, tenkoste van Victor Martins die in Budapest het tij moet zien te keren.

Foto's: George Decoster
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons