van der Horst

Formule 3: Frederik Vesti als Mercedes Junior naar ART Grand Prix

Frederik Vesti
Frederik Vesti
Frederik Vesti zal ook in 2021 deel uit maken van de FIA Formule 3 grid. De Deen stapt over van Prema Power naar ART Grand Prix en draagt bovendien vanaf dit seizoen de titel van Mercedes Junior. Vanochtend tekende ook Alex Smolyar bij ART GP, waar de Rus aan zijn tweede seizoen zal beginnen.
De F3 zitjes voor volgend jaar lijken langzaam maar zeker ingevuld te raken. Vorige week kondigde Red Bull al aan dat er vier Red Bull Juniors aan de slag gaan in de Formule 3 en vandaag maakte Frederik Vesti zijn overstap naar ART Grand Prix bekend. Vesti maakte in 2020 nog deel uit van de troepen van Prema Power, dat met Dennis Hauger en Arthur Leclerc al een Red Bull en een Ferrari Junior in de rangen heeft. Nu vorige week ook Oli Caldwell tekende bij het Italiaanse team was al duidelijk dat Vesti andere oorden moest opzoeken.

Hij kreeg daarbij de hulp van Mercedes, het team waar hij vanaf dit seizoen deel van zal uitmaken. Vesti kende een uitstekend debuutseizoen in de Formule 3, waar hij 3 overwinningen en een podium scoorde. Dat Vesti bij ART GP in goede handen is, is een understatement. ART GP eindigde vorig jaar derde in de eindstand van het F3 kampioenschap en behaalde daarnaast vroeger ook al titels in de Formule 2, met Nyck de Vries en onze Stoffel Vandoorne.

Wie naast Vesti en Smolyar de derde rijder voor ART GP zal worden is nog niet bekend.

Foto: FIA Formula 3Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit op dinsdag 19 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons