van der Horst

Formule 3: Gabriele Mini snelste man in Barcelona

Gabriele Mini
Gabriele Mini
Gabriele Mini heeft de tweedaagse inseason test van het Formule 3 kampioenschap als snelste afgesloten. De Italiaan rondde het circuit van Barcelona vanochtend af in 1.26.319 en was daarmee de snelste van het pak. In de drie overige sessies ging de snelste tijd naar Gabriel Bortoleto. Da kampioenschapsleider onderstreept daarmee zijn titelambities
Net zoals vorig jaar werkten de heren en dames een inseason test af. Het kampioenschap is, na de manches in Bahrein en Australië, al twee ronden ver maar de tweedaagse testessie kwam voor niemand ongelegen. In Barcelona stonden gisteren en vandaag vier sessies op het programma.

Bortoleto
Bortoleto
De snelste tijd ging vanochtend zoals gezegd naar Gabriele Mini. De Hitech GP piloot maakte van de kwalificatiesimulatie gebruik om Taylor Barnard en Grégoire Saucy het nakijken te geven. In de overige drie sessies was de snelste tijd steeds voor Gabriel Bortoleto. De kampioenschapsleider lijkt na twee zeges in de hoofdraces en een dominante tweedaagse test de uitgesproken favoriet voor de titel. 

Foto's: FIA Formule 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 14 april 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons