van der Horst

Formule 3: Goethe op pole in Monza, Bortoleto kampioen

Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto is de nieuwe FIA Formule 3 kampioen. De Braziliaan zag zijn teamgenoot Oliver Goethe op Monza de pole pakken die daarmee twee punten wegkaapte van de concurrentie. De voorsprong van Bortoleto is nu groot genoeg om niet meer bijgehaald te worden. Bortoleto, rookie en al sinds de eerste wedstrijd in Bahrein aan de leiding van het kampioenschap is zo de nieuwe kampioen.
Paul Aaron en Pepe Marti waren voor aanvang van de kwalificaties de enige die Bortoleto nog van de titel zouden kunnen houden maar dan moest één van hen wel richting de pole rijden om de twee daarbijhorende punten op hun conto te schrijven. Zowel Aaron, als Marti die vandaag tot Red Bull Junior gebombardeerd werd, slaagden niet in die opzet en dus is de kampioen gekend. 

Oliver Goethe
Oliver Goethe
Goethe reed dus de snelste tijd maar belandde wel in de bandenstapels in een poging zijn tijd nog een keer te verbeteren. De rode vlag die volgde was al de derde van de sessie die uiteindelijk niet meer hervat werd. Caio Collet reed de tweede tijd, Paul Aaron de derde. Johnny Edgar en Gabriele Bortoleto maakten de top vij compleet.

Foto's: FIA Formula 3 & George DecosterDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 september 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons