van der Horst

Formule 3: Hauger eerste leider in de tussenstand na seizoensopener in Barcelona

Start 2021 Formule 3 Barcelona
Start 2021 Formule 3 Barcelona
Op de Spaanse omloop in Catalunya vond dit weekend de seizoensopener van het FIA Formule 3 kampioenschap plaats. Nadat Alex Smolyar en Olli Caldwell gisteren zegevierden in de twee sprintraces, won Dennis Hauger vandaag vanaf poleposition de hoofdrace. De Noor eist daarmee meteen de kop in het kampioenschap op.
  • St. Paul
Podium R1
Podium R1
De eerste race van het weekend, vond zaterdag voormiddag plaats. Alex Smolyar (ART Grand Prix) rekende in de tweede ronde af met de vanaf pole gestartte Johnny Edgar (Carlin Buzz Racing). Daarna reed de Rus meteen een stevige voorsprong bij elkaar op een jagende Clément Novalak (Trident). Met het einde in zicht, naderde Novalak zienderogend op Smolyar, die teveel van zijn Pirelli rubbers had gevraagd. Hij leek een vogel voor de kat maar een spin van Oliver Rasmussen bracht de safety car naar buiten en dat bleek de redding voor Smolyar, die Novalak en Caio Collet (MP Motorsport) alsnog achter zich wist te houden.

Podium R2
Podium R2
Enzo Fittipaldi (Charouz) werd tiende in race één en kon dankzij de omgekeerde startgrid de tweede race vanaf de pole starten met David Schumacher (Trident) naast zich op de eerste lijn. Daar waar race één relatief rustig verliep, stond het tweede treffen bol van de spanning. In de eerste bocht ging het al fout toen Smolyar een lekke band opliep na een tik van Novalak. Smolyar ging meteen rond en nam een kansloze Logan Sargeant (Charouz) mee in zijn weg naar de grindbak. Meteen het einde van de race voor Sargeant en Smolyar, winnaar van race één. De eerste bocht bleek ook in het vervolg van de wedstrijd een scherprechter te worden in strijd om de zege. Nadat Schumacher de leiding had overgenomen van Fittipaldi, opende de Braziliaan een ronde later meteen de tegenaanval. Hij ging echter te breed over de boordsteen en overstuurde in de flank van Schumacher die in de bandenstapels belandde. Matteo Nannini (HWA Racelab) en Dennis Hauger (Prema Power Team) waren na het uitvallen van het leidend duo de nieuwe nummers één en twee in de wedstrijd maar ook zij maakten contact in bocht één waardoor Olli Caldwell (Prema Power Team) er met de zege vandoor ging. Viktor Martins (MP Motorsport) tikte aan als tweede, voor Frederik Vesti (ART GrandPrix).

Dennis Haugger
Dennis Haugger
Voor race drie verscheen Dennis Hauger op de pole, die hij vrijdag wist te veroveren. Na een vlekkeloze start gaf de Red Bull Junior de leiding nooit uit handen om zijn eerste F3-zege te pakken, voor Jack Doohan (Trident) en Matteo Nannini. Dankzij de zege in de de hoofdrace pakt Hauger de leiding in de tussenstand voor Olli Caldwell en Clement Novalak.

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Voor Amaury Cordeel (Campos) liep het weekend niet vlekkeloos. Onze landgenoot begon sterk aan het weekend maar moest na een lastige kwalificatie vanuit de achterste gelederen naar voren komen. Cordeel werd 26e, 16e en 25e en staat daarmee als 23e gerangschikt in de tussenstand.

Er wacht de heren van de F3 meteen een lange pauze want de volgende manche staat gepland in het laatste weekend van juni op Paul Ricard in Frankrijk. In tussen staat er wel nog een tweedaagse testsessie in Jerez gepland. 

Foto's: Georges DecosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons