van der Horst

Formule 3: Indrukwekkende Gregoire Saucy snelste tijdens Formule 3 testen

Grégoire Saucy
Grégoire Saucy
Begin maart start in Bahrein het nieuwe Formule 3 seizoen. Om optimaal aan de start te verschijnen werkten de 30 piloten de voorbije dagen een driedaagse test af, ook in Bahrein. Grégoire Saucy toonde zich de meest constante en zette met een 1:46:642 de snelste tijd overall neer. Hoewel de voorseizoenstesten doorgaans niet veelzeggend zijn, lijkt Saucy klaar voor het komende seizoen.
Grégoire Saucy snelste op eerste dag.
De Fransman van ART GP kende geen indrukwekkend debuutseizoen in 2022 maar begon de eerste dag van de testsessie wel met de snelste tijd in zowel de eerste als tweede training. Hij hield in de ochtensessie Taylor Barnard (Jenzer Motorsport) en Zak O'Sullivan (Prema Racing) achter zich. Ook in de namiddag was de Fransman iedereen te snel af. Ditmaal volgden Paul Aaron (Prema Racing) en Josep Marti (Campos Racing) op plaats twee en drie.
Opnieuw Saucy en Gabriele Mini verdelen de snelste tijden op woensdag
Bij de start van de tweede testdag ging Saucy als één van de eersten naar buiten om opnieuw de besttijd te realiseren. Na 35 rondjes had hij een bonus van een halve seconde op Dino Beganovic (Prema Racing) en Gabriele Mini (Hitech Pulse-Eight). In de namiddag sessie kende Saucy technische problemen, waarbij hij veroorzaker was van een rode vlag situatie. Hij moest de snelste tijd aan Gabriele Mini laten die uiteindelijk minder dan een tiende sneller was dan Saucy. Sebastian Montoya (Hitech Pulse-Eight) was met de derde tijd, naast Mini de tweede rookie in de top drie.
Bortoleto sluit af als snelste
Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto
Vanochtend stond er nog één vier uur durende sessie op het programma en uiteraard werd dit de sessie met de meest afgelegde rondjes. Caio Collet (Van Amersfoort Racing) was met maarliefst 61 rondjes de meest productieve. De Brazilaain eindigde de sessie op P8. In een sessie die in het teken stond van race simulaties was de snelste tijd voor Gabriel Bortoleto (Trident). De Braziliaan, die vorig jaar uitkwam in het FRECA kampioenschap, bleef de ondertussen indrukwekkend presterende Gabriele Mini en Grégoire Saucy voor.

Er resten nu nog twee weken voorbereiding alvorens het FIA F3 kampioenschap, samen met de Formule 1 en Formule 2 van start gaat in het weekend van 5 maart. 

Foto's: FIA Formula 3Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op donderdag 16 februari 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons