van der Horst

Formule 3: Jack Doohan pakt dubbele zege op drijfnat Spa-Francorchamps

Formule 3 Spa
Formule 3 Spa
De drie races die de Formule 3 dit weekend afwerkte in het kader van de Belgische GP op Spa-Francorchamps kenden twee verschillende winnaars. Op zaterdagmorgen pakte Lorenzo Colombo zijn eerste zege in de klasse terwijl Jack Doohan race twee en drie won en daarmee het gat naar kampioenschapsleider Dennis Hauger weet te verkleinen.
Lorenzo Colombo
Lorenzo Colombo
Op een drijfnat circuit van Spa vertrok Lorenzo Colombo de eerste race van het weekend vanaf de pole. De start werd meermaals uitgesteld door het slechte weer, onder andere omdat de medische helicopter niet kon opstijgen. Na een uurtje vertraging werd het veld eindelijk losgelaten en Colombo dicteerde meteen het tempo. De Italiaan reed meteen weg bij de concurrentie en pakte zijn eerste zege in zijn F3 carrière. Zoete wraak voor het mislopen van de zege in Hongarije nadat hij daar na zijn zege een tijdstraf opliep. Jack Crawford en Roman Stanek pakkten respectievelijk de tweede en derde plaats waarmee Hitech GP twee rijders op het podium zag staan. 

De twaalfde plaats in de eerste race leverde Jack Doohan de pole op voor de tweede race die zaterdag in de late namiddag gepland stond. In een wedstrijd die bol stond van de incidenten ging Doohan er vanaf het begin vandoor. De Australier kreeg zijn Trident teamgenoot, David Schumacher in de spiegels, maar tot een echte strijd om de zege kwam het niet. Ook niet na een korte safetycar periode na het stilvallen van Matteo Nannini. Eens het veld weer werd losgelaten gingen Calan Williams en Amaury Cordeel er op de Raidillon stevig vanaf. De race werd opnieuw geneutraliseerd en vanwege de tijdlslimiet niet meer hervat. Doohan paktee zo zijn tweede zege van het seizoen voor Schumacher en Logan Sargeant.

Jack Doohan
Jack Doohan
Dankzij een prima rondje in de kwalificaties mocht Jack Doohan ook de derde wedstrijd vanaf de pole starten met Victor Martins naast hem op de eerste rij. Door, opnieuw, stevige regenval, vanochtend in Spa, werden de eerste paar rondjes achter de safetycar afgewerkt. Met nog 14 rondjes op de teller werd het veld losgelaten. Doohan en Martins maakten er een mooi spektakelstuk van, waarbij Martins de snellere van de twee leek, maar niet voorbij de Australiër raakte. Na vijf rondjes vond Marttins dan toch een gaatje, buitenom in speakerscorner. Martins nam zo de leiding over, maar ging bij zijn inhaalbewegeing met de volledige auto buiten de witte lijnen en moest Doohan weer voorlaten. Martins kwam in de tweede wedstrijdhelft niet meer dicht genoeg in de buurt van Doohan om nog een aanval te plaatsen. Doohan pakt zo zijn tweede zege van het weekend voor Martins en Alex Smolyar. 

Jack Doohan werd met een pole en twee zeges ongetwijfeld de man van het weekend. Dennis Hauger daarintegen liet behoorlijk wat punten liggen. De Deen weet amper zes puntjes mee te nemen uit de Ardennen daar waar Doohan er 44 kan bijnoteren. Het verschil tussen  Hauger en Doohan bedraagt nu  25 punten terwijl Frederik Vesti op 57 punten van de leider volgt. 

Volgende week gaat het kampioenschap voor de voorlaatste manche naar Zandvoort, daarna volgt enkel nog Austin!

Foto's: FIA Formule 3Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 29 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons