van der Horst

Formule 3: Josep Marti op pole voor thuispubliek

Josep Marti
Josep Marti
De eerste pole voor Josep Marti is een feit. De Spaanse Campos rijder kwalificeerde zich deze namiddag op het circuit van Barcelona als snelste in het dertig koppige Formule 3 veld. Marti had in zijn snelste ronde ruim twee tienden bonus op Taylor Barnard en Franco Colapinto.
Met de top twintig binnen één seconde van elkaar, halfweg de sessie beloofde het slot uitermate spannend te worden. Dino Beganovic was de eerste om onder de 1.27.000 te duiken maar Marti liet vlak daarna twee paarse sectoren optekenen en dook ruim onder de tijd van Beganovic. Ook Taylor Barnard, de snelste in de training van vanochtend, en Franco Colapinto wipten nog voorbij de Prema rijder die zo als vierde start. 

Of Marti zijn eerste plaats kan behouden en daarmee, na de sprintrace in Monaco, zijn eerste hoofdrace in de F3 kan winnen, weten we zondag. Morgen wordt de eerste race afgewerkt met Zak O'Sullivan op pole. Hij deelt de eerste rij met Luke Browning, zijn collega Williams Junior piloot.

Foto's: FIA Formule 3Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 2 juni 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons