van der Horst

Formule 3 kampioenen testen deze week nog in Formule Renault 3.5

Jordan King - Carlin Dallara-Volkswagen
Jordan King - Carlin Dallara-Volkswagen
Nog deze week vinden in Barcelona de eerste wintertesten plaats voor het komende Formule Renault 3.5 kampioenschap. Een ideale gelegenheid om jonge talenten aan de tand te voelen met het zicht op een mogelijk stuur volgend jaar. Zo komen zowel FIA Europees Formule 3 kampioen Raffaele Marciello als Brits Formule 3 kampioen Jordan King in actie naast andere jonge wolven als Formule Renault 2.0 kampioen Pierre Gasly en zijn runner-up Oliver Rowland.
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marcielo werd dit weekend op Hockenheim tot Europees Formule 3 kampioen gekroond maar de Italiaan is er nog niet uit in welke serie hij volgend jaar zal uitkomen. Zowel DTM als GP2 of Formule Renault 3.5 behoren tot de mogelijkheden, maar deze week zal hij toch al een Formule Renault 3.5 bolide aan de tand voelen op de tweedaagse wintertest op het circuit van Barcelona. Marciello zal er één dag rijden bij Dams en één dag bij Tech 1. Brits F3 kampioen Jordan King zakt ook af naar Spanje en test voor Carlin, het team waarmee hij dit jaar ook in de Formule 3 uitkwam.

Pierre Gasly werd dit weekend op hetzelfde Spaanse circuit Formule Renault 2.0 kampioen en promoveert deze week al naar de hogere klasse waar hij twee dagen mag doorbrengen in een wagen van Tech 1. Ook de tweede in het kampioenschap, Oliver Rowland zal er bij zijn maar hij stapt in bij Fortec, het team waarvoor Stoffel Vandoorne dit jaar uitkwam.

Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Antonio Félix da Costa - Arden Caterham
Er nemen ook enkele routiniers deel en zo zien wij Antonio Félix da Costa, die net vernomen heeft dat hij naast het F1 stuurwiel bij Toro Rosso greep, in actie komen bij Carlin waar hij vervoegd wordt door Formule 3 en GP3 rijder Alexander Sims. Na enkele sporadische deelnames dit jaar bij Zeta zet Carlos Sainz Jr. door in de Formule Renault 3.5 klasse, in Barcelona zal hij zowel voor Dams als voor Pons testen. Een verrassende deelnemer aan de testdagen is Stefano Coletti, die dit jaar bij toppers in het GP2 kampioenschap behoorde maar nu even overstapt op een Formule Renault bolide van het SMP/Comtec team.

Foto's: Hans Van Onsem, Niels Vaeck, FIA F3 Europe & WSR



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 21 oktober 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons