van der Horst

Monaco: Marti en Mini winnen in het prinsdom

Formule 3 - Monaco
Formule 3 - Monaco
Josep Marti en Gabriele Mini hebben de twee Formule 3 wedstrijden in de smalle straten van Monte Carlo gewonnen. Marti zegevierde in de sprintrace, Mini reed vanochtend van start tot finish aan de leiding in de hoofdrace. Voor Mini is het de eerste zege in zijn debuutseizoen, waarmee hij naar de tweede plaats in de tussenstand springt.
Podium Race 1
Podium Race 1
Josep Marti erfde de poleposition voor de eerste race van het weekend van Grégoire Saucy. De Fransman reed de twaalfde tijd in de kwalificaties, wat hem de pole zou opleveren, maar werd na afloop bestraft waardoor Marti vanaf pole van start kon. De Spanjaard kende een prima start en bouwde al snel een veilige voorsprong op, weerstond een safetycar fase en hield uiteindelijk Fornaroli en Saucy achter zich. 

Dankzij zijn weergaloze poletijd in de kwalifcaties op vrijdag, mocht Gabriele Mini vanochtend vanaf de pole beginnen aan de hoofdrace. De Italiaan controleerde de gehele wedstrijd maar moest in de slotfase alles uit de kast halen om Dino Beganovic achter zich te houden. Mini slaagde in zijn opzet en won, voor Beganovic die zijn teamgenoot Paul Aaron derde zag worden. 

In de tussenstand knabbelt Mini wat aan de achterstand op Gabriele Bortoleto. Die kende een degelijk weekend met punten in beide races maar ziet Mini dertien punten inlopen. De strijd gaat volgende week verder met de Grote Prijs van Spanje.

Foto's: George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 28 mei 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons