van der Horst

Formule 3: Mini op pole in Monte Carlo

Gabriele Mini
Gabriele Mini
In de smalle straten van Monaco, ging de Formule 3 pole vanmorgen naar Gabriele Mini. De Italiaan zette in de tweede groep de snelste tijd neer en was daarmee zes tienden sneller dan Dino Beganovic, die de snelste was in de eerste groep.
Normaliter zou de Grote Prijs van Emilia Romagna het Europese luik van het Formule 3 kampioenschap, dat tot nu twee weekends ver is, inluiden. Het verhaal van het noodweer in Imola is echter gekend waardoor ook de Formule 3 pas in Monaco het seizoen hervat. 

Dino Beganovic
Dino Beganovic
De dertig deelnemers werden opgededeeld in twee groepen, om een vlot verloop van de kwalificaties te kunnen garanderen. Grote problemen waren er, net zoals in de training op donderdag, niet te melden en ook het verschil in tijden tussen beide groepen was miniem. Dino Beganovic zette de toon in de eerste groep en liet een 1.123.880 optekenen, drie duizendsten sneller dan Luke Browning en Sebastian Montaya, die op dik twee tienden volgde. In de tweede groep volgden de rappe tijden elkaar in sneltempo op, maar in de absolute slotfase, schudde Gabriele Mini een schitterende 1.23.278 uit zijn mouwen, bijna een seconde sneller dan Paul Aaron en Caio Collet, de nummers twee en drie uit de sessie.

In de gecombineerde lijst gaat Mini, Beganovic en Aaron vooraf. Daarmee is de top drie voor de hoofdrace, die zondag voormiddag van start gaat, gekend. Morgen vindt er al de eerste sprintrace klaar, waar de pole voor Josep Maria Marti is. Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 26 mei 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons