van der Horst

Formule 3: Prema Racing heeft rijdersbezetting voor 2024 reeds compleet

Prema - F1 Academy
Prema - F1 Academy
Op bijna exact 5 maanden voor de start van het nieuwe FIA Formule 3 seizoen heeft Prema Racing zijn rijdersbezetting compleet. De Italiaanse formatie legde in de postseason testen Dino Beganovic al vast voor een tweede seizoen. Kort daarna zette Gabriele Mini zijn handtekening onder een contract en vandaag raakte bekend dat ook Arvid Lindblad in een rode bolide zal uitkomen.
Prema Racing geldt als absoluut topteam in onder andere Formule 2 en Formule 3. De voorbije vijf jaar wisten de Italianen vier keer het F3 teamkampioenschap te winnen. Met Robert Schwartzman in 2019, Oscar Piastri in 2020 en Dennis Hauger in 2021 pakte het recent ook drie keer de titel bij de piloten. 

De zitjes bij Prema zijn dus erg gegeerd maar het team legt als eerste de rijdersbeztting vast voor 2024. Dino Beganovic tekent voor een tweede seizoen in de F3 met Prema. De Zweed werd afgelopen seizoen zesde in de eindstand en deed daarmee één plaatsje beter dan de beloftevolle Gabriele Mini die een vervolg aan zijn eerste Formule 3 jaar zal breien en overkomt van Hitech GP. Met Arvid Lindblad legt het team een rookie vast. De Brit teert op een zeer sterke periode in de karting waarin hij al Red Bull Junior werd. In 2022 reed hij enkele wedstrijden in de F4, waarna hij vorig jaar een volledig seizoen reed in die klasse. Lindblad pakte daarin twee poles, zes overwinningen en tien podia en is zeker een naam om in de gaten te houden.

Met Beganovic, Mini en Linblad heeft Prema Racing bovendien een lid van de Ferrari Driver Academy, Alpine Academy en een Red Bull Junior in de rangen. 

Foto: Prema RacingDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op dinsdag 31 oktober 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons