van der Horst

Formule 4: Neal van Vaerenbergh moet het opnemen tegen een internationaal gezelschap

Neal van Vaerenbergh
Neal van Vaerenbergh
Winnaar van het RACB National team stuurwiel Neal van Vaerenbergh staat op het punt om het Franse F4 kampioenschap te betwisten, de prijs die verbonden was aan het winnen van het stuurwiel. Stilaan krijgt de jonge Belg zicht op wie zijn tegenstanders worden; onder hen veel Fransen, maar ook Russen, een Duitser, een Zwitser, een Chinees, een Fin en een Indiër.
  • Heinz Performance
RACB National Teampiloot Van Vaerenbergh start zijn carrière in het Franse F4 kampioenschap, een op het eerste zicht eigenaardige zet van de RACB gezien er dit jaar ook een BeNeLux kampioenschap F4 wordt gereden. Het Franse F4 kampioenschap bestaat echter al enkele jaren onder verschillende benamingen en kan steeds rekenen op een sterk deelnemersveld, terwijl er over de eventuele deelnemers aan de BeNeLux serie nog niets is gekend. Van Vaerenbergh zal proberen even goed te doen als Benjamin Bailly en vooral Stoffel Vandoorne die hem voorafgingen als winnaars van het RACB stuurwiel.

Stilaan krijgt de Belg ook zicht op wie zijn tegenstanders worden en het wordt een internationaal gezelschap. Naast de Fransen, altijd talrijk aanwezig natuurlijk, zoals Valentin Naud, Lucile Cypriano, Anthoine Hubert, Rémy Deguffroy of Jules Gounon zoon van oud-F1 rijder Jean-Marc Gounon, zien wij ook deelnemers uit verschillende Europese landen alsook uit Azië. Zo staan de Duitser Dennis Anoschin, de Fin Simo Muhonen, de Zwitser Felix Hirsiger alsook drie Russen Kirill Karpov, Ivan Kostyukov en Matevos Isaakyan aan de start. Uit Azie komen dan weer de Chinees Ling Kang en de Indiër Sidhant Panda. Men kan van Vaerenbergh en zijn collega F4-rijders ook in België aan het werk zien gezien de derde manche van het kampioenschap plaatsvindt op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens het Spa Euro Race weekend begin juni.

Foto: RACBSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons