van der Horst

Formule ADAC: Lausitzring: Twee nieuwe podiumplaatsen voor Picariello

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello kon geen nieuwe overwinning aan zijn palmares toevoegen dit weekend op de Lausitzring. De Belg startte in beide races achter zijn teamgenoot Maximilian Günther en besloot gezien zijn positie in het kampioenschap om op veilig te spelen. Hij behield telkens zijn tweede plaats en liet Günther tweemaal winnen. Voor de derde race vertrok Picariello vanop de vierde startrij, maar hij klom al snel op naar de vierde plaats, een tijdstraf van 30 seconden voor het hinderen van een tegenstander wierp hem echter terug naar de veertiende positie.

Maximilian Günther vertrok in de eerste race van op de pole en reed van start tot finish op kop. Alessio Picariello lag van na de start als tweede en besloot geen risico’s te nemen en behield zijn positie tot op het einde. Jason Kremer kwam als winnaar uit een duel met Nicolas Beer en veroverde de laatste podiumplaats. Beitske Visser kwam als zesde over de lijn, maar won een plaats na een penalty voor de als vijfde geëindigde Marvin Dienst.

De tweede race kende een identiek verhaal, Günther vertrok van op de pole en nam direct de leiding van de wedstrijd, Picariello volgde in zijn wiel en in deze volgorde kwamen beiden ook over de finishlijn. De derde plaats was ditmaal voor Mavin Dienst.

Dankzij de omgekeerde grid voor de acht eersten van race 2 vertrokken Riener en Schiller van op de eerste lijn. Beide rijders bleven de tegenstand voor en het was Fabian Schiller die zijn eerste overwinning van het jaar behaalde. Riener vertrok van op de pole, maar zag Schiller hem na de start voorbijgaan, hij kon echter zijn tweede plaats vasthouden en zo zijn eerste podiumplaats scoren. Met Boschung ging de derde en laatste podiumplaats bovendien ook naar een rookie. Picariello was opgeklommen naar de vierde plaats, maar kreeg een tijdstraf voor het hinderen van Boschung en viel alzo buiten de punten. Toch gaat de Belg met een ruime voorsprong als leider in het kampioenschap naar de voorlaatste manche op de Slovakia Ring

Uitslag race 1 Formel ADAC Lausitzring 2013

1. Maximilian Günther (Mücke Motorsport)
2. Alessio Picariello (Mücke Motorsport)
3. Jason Kremer (Schiller Motorsport)
4. Nicolas Beer (Neuhauser Racing)
5. Beitske Visser (Lotus)

Uitslag race 1 Formel ADAC Lausitzring 2013

1. Maximilian Günther (Mücke Motorsport)
2. Alessio Picariello (Mücke Motorsport)
3. Marvin Dienst (Neuhauser Racing)
4. Nicolas Beer (Neuhauser Racing)
5. Ralph Boschung (Mücke Motorsport)

Uitslag race 1 Formel ADAC Lausitzring 2013

1. Fabian Schiller (Schiller Motorsport)
2. Stefan Riener (Neuhauser Racing)
3. Ralph Boschung (Mücke Motorsport)
4. Jason Kremer (Schiller Motorsport)
5. Marvin Dienst (Neuhauser Racing)

Foto: Formel ADAC press
Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 1 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons