van der Horst

Formule ADAC: Slovakia Ring: Nieuwe overwinning voor Alessio Picariello

Alessio Picariello - Mücke Motorsport
Alessio Picariello - Mücke Motorsport
Alessio Picariello heeft bijna de titel van Formule ADAC kampioen op zak na een nieuwe overwinning in de eerste race op de Slovakia Ring. De Belg heeft nu al 10 overwinningen op zijn palmares en telt nu al 313 punten in het kampioenschap. Zijn naaste rivaal Maximilian Günther blijft steken op 216 punten na een opgave vanwege technische panne.
Nicolas Beer was de snelste in een verregende kwalificatie maar hij had bij de vorige race een straf opgelopen waarbij hij tien plaatsen op de grid terug moest en moest alzo van op de elfde positie van start gaan. Picarielllo, die de tweede tijd realiseerde vertrok dus van op de pole en ging er al onmiddellijk van door bij het vallen van de vlag. Picariello vergrootte zijn voorsprong ronde na ronde en kwam met een voorsprong van 6.342 seconde op Marvin Dienst als eerste over de finishlijn. Dienst vocht zich terug van een zesde startplaats tot op het podium en verwees Ralph Boschung na 8 ronden naar de derde plaats.

Nicolas Beer klom nog op tot een vijfde positie in het spoor van Jason Kremer maar slipte in de laatste ronde en belandde in de zandbak. Ook Günther moest het trijdperk verlaten met mechanische problemen oen hij de vierde plaats in handen had. Uiteindelijk  werd Beitske Visser vijfde voor Stefan Riener.

Uitslag race 1:

1. A. Picariello (Mücke Motorsport)
2. M. Dienst (Neuhauser Racing)
3. R. Boschung (Team KUG Motorsport)
4. J. Kremer (Schiller Motorsport)
5. B. Visser (Lotus)
6. S. Riener (Neuhauser Racing)
7. C. O’Keeffe (Lotus)

Foto: ADAC Formel MastersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons